Hur gör man ostsås? (akut)
- Backlund
- Medlem++
- Inlägg: 4015
- Blev medlem: ons 07 mar 2007, 22:33
- Ort: Sandviken
Hur gör man ostsås? (akut)
tänkte göra ostsås till mina makaroner som jag nu kokar. Hur gör man? Är det bara att hälla av vattnet från makaronerna och hälla i mjölk och ost och låta det koka lite?
Ska tillägga att jag är sämst på att laga mat
Men jag gör jättegod dillsås
Ska tillägga att jag är sämst på att laga mat
Men jag gör jättegod dillsås
_____________________________________
www.grassride.com
www.grassride.com
- Klopper
- Hedersmedlem
- Inlägg: 18375
- Blev medlem: sön 12 aug 2007, 00:33
- Ort: Herd Island
Jag hade tagit en stöddig bit ädelost som fått smälta i en kastrull och sedan blandat ut den med en 5:a grädde och om det behövs lite tungmjölk.
"Hade han varit dubbelt så intelligent hade han varit halvidiot." Okänd tänkare.
"Jag kommer nog inte att använda allt plank, men de bräderna som håller ihop planket ska nog vara med." Tack Chriller!
Medlem av PrataBas gubbklubb 40+..
"Jag kommer nog inte att använda allt plank, men de bräderna som håller ihop planket ska nog vara med." Tack Chriller!
Medlem av PrataBas gubbklubb 40+..
- Backlund
- Medlem++
- Inlägg: 4015
- Blev medlem: ons 07 mar 2007, 22:33
- Ort: Sandviken
Låter gott Tänkte köra lite enklare med mjölk och prästost hehe. Men det är bara att göra såsen för sig i en kastrull alltså, inte tillsammans med mackisarna?
_____________________________________
www.grassride.com
www.grassride.com
- Backlund
- Medlem++
- Inlägg: 4015
- Blev medlem: ons 07 mar 2007, 22:33
- Ort: Sandviken
- AntonJohansson
- Medlem+
- Inlägg: 663
- Blev medlem: lör 29 dec 2007, 22:48
- Ort: Stockholm
- Rix
- Hedersmedlem
- Inlägg: 6800
- Blev medlem: mån 25 sep 2006, 21:34
- Ort: Växjö
- Kontakt:
- BB3000S
- VIP medlem
- Inlägg: 9031
- Blev medlem: mån 04 feb 2008, 00:09
- Ort: Uppsala
Re: Hur gör man ostsås? (akut)
Kokat färdigt än? Blev det bra?Backlund skrev:tänkte göra ostsås till mina makaroner som jag nu kokar. Hur gör man? Är det bara att hälla av vattnet från makaronerna och hälla i mjölk och ost och låta det koka lite?
Ska tillägga att jag är sämst på att laga mat
Men jag gör jättegod dillsås
Husets recept på snabb ostsås:
Hackad lök, valfri kraftig grönmögelost, grädde, creme fraiche, salt och som pricken över i cayennepeppar.
| BB2000| BB3000 | BB5000 | BB1024X | BB2025 | 70’s Jazz | S2 Classic | LG5 | STR | Atelier Z |
| Stingray | Big Al | Millenium | Cirrus |
| Aguilar db680/db359 | Ampeg SVT-IIp | EBS HD350 |
| Bergantino AE-410 | EBS ProLine 410 | Carvin 410+118 |
| Stingray | Big Al | Millenium | Cirrus |
| Aguilar db680/db359 | Ampeg SVT-IIp | EBS HD350 |
| Bergantino AE-410 | EBS ProLine 410 | Carvin 410+118 |
- Klopper
- Hedersmedlem
- Inlägg: 18375
- Blev medlem: sön 12 aug 2007, 00:33
- Ort: Herd Island
Re: Hur gör man ostsås? (akut)
Cayennepeppar?BB3000S skrev:Kokat färdigt än? Blev det bra?Backlund skrev:tänkte göra ostsås till mina makaroner som jag nu kokar. Hur gör man? Är det bara att hälla av vattnet från makaronerna och hälla i mjölk och ost och låta det koka lite?
Ska tillägga att jag är sämst på att laga mat
Men jag gör jättegod dillsås
Husets recept på snabb ostsås:
Hackad lök, valfri kraftig grönmögelost, grädde, creme fraiche, salt och som pricken över i cayennepeppar.
Det måste jag testa!
"Hade han varit dubbelt så intelligent hade han varit halvidiot." Okänd tänkare.
"Jag kommer nog inte att använda allt plank, men de bräderna som håller ihop planket ska nog vara med." Tack Chriller!
Medlem av PrataBas gubbklubb 40+..
"Jag kommer nog inte att använda allt plank, men de bräderna som håller ihop planket ska nog vara med." Tack Chriller!
Medlem av PrataBas gubbklubb 40+..
- Prata Bas Stal Min Fritid
- Medlem+
- Inlägg: 1226
- Blev medlem: sön 19 aug 2007, 19:10
- Ort: Göteborg
- Rix
- Hedersmedlem
- Inlägg: 6800
- Blev medlem: mån 25 sep 2006, 21:34
- Ort: Växjö
- Kontakt:
- b_luthman
- Medlem+
- Inlägg: 1725
- Blev medlem: tor 06 nov 2008, 13:36
bästa tipset, alla kategorier.AntonJohansson skrev:ost + sås?
även om jag faktiskt gillar att laga mat. så jag skulle nog säga som någon redan sagt, bechamel med valfri ost. gärna någon som smakar något o inte ett halvt kilo hushållsost.
spelar i:
www.myspace.com/jaganata
Ibanez SR1000EFB |Ibanez SRX 595
Hartke VXL | Ibanez PD7 | Crest Vs 900 | 210 +115
www.myspace.com/jaganata
Ibanez SR1000EFB |Ibanez SRX 595
Hartke VXL | Ibanez PD7 | Crest Vs 900 | 210 +115
- Dramo
- VIP medlem
- Inlägg: 7229
- Blev medlem: sön 04 maj 2008, 22:13
- Ort: Göteborg
- hosse
- Medlem+++
- Inlägg: 14601
- Blev medlem: sön 16 jul 2006, 16:53
- Ort: Solna
eller så undviker man bara att tvätta underlivet på ett par tre veckor och rör om med veken i ljummen mjölk tills man fått en tjock och go konsistens på såsen.
www.chucknorrisfacts.com
www.myspace.com/sleepingdervish
snus och kaffe, a match made in heaven.
"When in doubt, skriv 'dom'."
www.myspace.com/sleepingdervish
snus och kaffe, a match made in heaven.
"When in doubt, skriv 'dom'."
- Backlund
- Medlem++
- Inlägg: 4015
- Blev medlem: ons 07 mar 2007, 22:33
- Ort: Sandviken
Re: Hur gör man ostsås? (akut)
Ostsåsen blev det absolut sämsta man kunde tänka sig Jag är verkligen kass på matlagning hehe.BB3000S skrev:Kokat färdigt än? Blev det bra?Backlund skrev:tänkte göra ostsås till mina makaroner som jag nu kokar. Hur gör man? Är det bara att hälla av vattnet från makaronerna och hälla i mjölk och ost och låta det koka lite?
Ska tillägga att jag är sämst på att laga mat
Men jag gör jättegod dillsås
Husets recept på snabb ostsås:
Hackad lök, valfri kraftig grönmögelost, grädde, creme fraiche, salt och som pricken över i cayennepeppar.
_____________________________________
www.grassride.com
www.grassride.com
- b_luthman
- Medlem+
- Inlägg: 1725
- Blev medlem: tor 06 nov 2008, 13:36
jag väntade på det tipset. inte helt oväntat att det kom från dig.hosse skrev:eller så undviker man bara att tvätta underlivet på ett par tre veckor och rör om med veken i ljummen mjölk tills man fått en tjock och go konsistens på såsen.
spelar i:
www.myspace.com/jaganata
Ibanez SR1000EFB |Ibanez SRX 595
Hartke VXL | Ibanez PD7 | Crest Vs 900 | 210 +115
www.myspace.com/jaganata
Ibanez SR1000EFB |Ibanez SRX 595
Hartke VXL | Ibanez PD7 | Crest Vs 900 | 210 +115
- Backlund
- Medlem++
- Inlägg: 4015
- Blev medlem: ons 07 mar 2007, 22:33
- Ort: Sandviken
Då måste man ju planera så långt i förväg.hosse skrev:eller så undviker man bara att tvätta underlivet på ett par tre veckor och rör om med veken i ljummen mjölk tills man fått en tjock och go konsistens på såsen.
_____________________________________
www.grassride.com
www.grassride.com
- johnne
- Medlem+
- Inlägg: 1585
- Blev medlem: mån 30 mar 2009, 23:04
- Ort: sala
fantastiskt trick om du gillar klumpar...Mjölk + mjöl uppkokas och omrörs
nej smält en klick smör i en kastrull.. låt det inte bli varmt nog att ändra färg eller skumma sig.. ta av från värmen.. vispa ner redningsmjöl vete funkar men idealmjöl eller majsena är att föredra.. det ska bli en tjock smet.. beräkna samma vikt idealmjöl som smör.. denna smet kryddar du med salt och vitpeppar inte för hårt.. ha även i socker.. lika mycket som salt eller något mindre.. sen har du i en trea grädde.. vispa.. på med det på spisen igen.. på medelhög värme.. 4an på en 6 gradig spis funkar.. vispa tills det hela är varmt och fått den konsistens du önskar.. en ostsås ska vara ganska tjock.. ta av från plattan igen.. ha nu i ett par matskedar riven parmesan / garam parama eller annan torr ost,... rör ut.. riv nu vanlig ost av valfri smak.. ungefär i volym mängen grädde du hade i.. ädelost så kan du halvera mängden,. (vid ädelost krydda inte med salt) sen på med det på spisen igen och rör KONSTANT på låg värme.. 2an eller 3an.. tills den blir jämn.. vill du krydda med muskot så riv den tunt över när såsen ska serveras då muskot förstörs av värme.. men ett tips är att riva lite citronskal över såsen efter servering..
bon apetit..
p/s färdigriven såkallad gratängos är skräp.. smaklös och mest olja.. gör dig en tjänst och strunta i den. västerbotten är ett tips på bra ost till sås..
Fender Geddy Lee signature, Fender RoadWorn precision 50s ,Ampeg SVT3Pro Crate 2x15 , Roland MicroCube
Spriten räddade mig från sporten
Spriten räddade mig från sporten
- Prata Bas Stal Min Fritid
- Medlem+
- Inlägg: 1226
- Blev medlem: sön 19 aug 2007, 19:10
- Ort: Göteborg
ojojoj! Stilpoäng för kommentaren för det estetiska!Dramo skrev:Mjölk + mjöl uppkokas och omrörs, samtidigt som man droppar i diverse ostklumpar och låter dem smälta i redningen. Ju mer man rör om desto tjockare blir den. Det blir mysigt.
Toppa med stekt skinka/bacon och persilja, så blir det snyggt dessutom.
-
- Medlem++
- Inlägg: 6610
- Blev medlem: tor 08 jan 2009, 15:20
- Ort: Uppsala
- Taurus
- Medlem++
- Inlägg: 2553
- Blev medlem: tis 09 okt 2007, 14:55
- Ort: Hammarby, X-county
Min favvosås till pasta om det ska gå fort och vara ost inblandat:
Smält ner en klump ädelost i rikligt med creme fraiche. Det funkar lika bra med en tårtbit Kvibille som med exklusivare doningar.
När osten smält ut i fraichen hystar du i ordentligt med frusen bladspenat och gröna ärtor. Krydda med grovmalen svartpeppar (salt behövs oftast inte, osten är salt i sig).
När det börjar bubbla och spenaten och ärtorna tinat sänker du värmen. Nu kokar du pastan medan såsen kokar ihop och gottar till sig. Enjoy!
Smält ner en klump ädelost i rikligt med creme fraiche. Det funkar lika bra med en tårtbit Kvibille som med exklusivare doningar.
När osten smält ut i fraichen hystar du i ordentligt med frusen bladspenat och gröna ärtor. Krydda med grovmalen svartpeppar (salt behövs oftast inte, osten är salt i sig).
När det börjar bubbla och spenaten och ärtorna tinat sänker du värmen. Nu kokar du pastan medan såsen kokar ihop och gottar till sig. Enjoy!
- Rix
- Hedersmedlem
- Inlägg: 6800
- Blev medlem: mån 25 sep 2006, 21:34
- Ort: Växjö
- Kontakt: