Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-content)
- blackparkas
- Medlem++++
- Inlägg: 54765
- Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
- Ort: Bollnäs!
Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-content)
Ja...
Som topic säger.
Jag gjorde den godaste pastasåsen jag någonsin ätit idag.
Ville bara säga det.
Den innehöll saffran kan jag tillägga.
Som topic säger.
Jag gjorde den godaste pastasåsen jag någonsin ätit idag.
Ville bara säga det.
Den innehöll saffran kan jag tillägga.
Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
- blackparkas
- Medlem++++
- Inlägg: 54765
- Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
- Ort: Bollnäs!
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
OK!
Jag kan inte låta bli att lägga till en bild också!

Jag kan inte låta bli att lägga till en bild också!

Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
- bjelkeman
- Medlem++
- Inlägg: 5530
- Blev medlem: lör 19 jan 2013, 12:55
- Ort: Stockholm
- Kontakt:
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
mums!
Spelar metall med Orbital Decay.
Warwick $$ & Ibanez, Mesa Carbine, Darkglass MT900, Quad Cortex, TKS.
Mina besök hos Neural DSP, Darkglass och Mayones.
Warwick $$ & Ibanez, Mesa Carbine, Darkglass MT900, Quad Cortex, TKS.
Mina besök hos Neural DSP, Darkglass och Mayones.
- blackparkas
- Medlem++++
- Inlägg: 54765
- Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
- Ort: Bollnäs!
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Ja, det var helt sinnessjukt gott kan jag säga...!
Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
- mrbaloo
- Medlem++
- Inlägg: 5344
- Blev medlem: sön 30 sep 2007, 21:54
- Ort: Ö-vik
- Kontakt:
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Inget recept, ingen pastasås! 

- blackparkas
- Medlem++++
- Inlägg: 54765
- Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
- Ort: Bollnäs!
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
För typ 4 pers:
ca 6 dl grädde
ca 3 dl mjölk
3 vitlöksklyftor som man pressar i
3 påsar saffran
Sweet Chili-sås efter behag
Vitt vin efter behag
Detta kokar man upp någorlunda tillsammans, eller så gjorde jag i alla fall, la i persilja, hackad storbladig, när det började bli varmt så även såsen fick lite smak av persiljan.
Gjorde en liten redning sedan för att få den lite tjockare.
Sist, med typ 5 min kvar innan servering hade jag i 3-400g skalade stora räkor, tanken var Scampi, men den är rödlistad och Ica har slutat sälja så stora lyxräkor hittade jag, frysta, som jag tinade, funkade skitbra.
Och så paprika, röd, någorlunda finhackad ungefär samtidigt, gillar inte sönderkokad paprika.
Salt efter behag.
Färsk pasta ett måste!
Längter efter lunchlådan imorgon kan jag säga....
ca 6 dl grädde
ca 3 dl mjölk
3 vitlöksklyftor som man pressar i
3 påsar saffran
Sweet Chili-sås efter behag
Vitt vin efter behag
Detta kokar man upp någorlunda tillsammans, eller så gjorde jag i alla fall, la i persilja, hackad storbladig, när det började bli varmt så även såsen fick lite smak av persiljan.
Gjorde en liten redning sedan för att få den lite tjockare.
Sist, med typ 5 min kvar innan servering hade jag i 3-400g skalade stora räkor, tanken var Scampi, men den är rödlistad och Ica har slutat sälja så stora lyxräkor hittade jag, frysta, som jag tinade, funkade skitbra.
Och så paprika, röd, någorlunda finhackad ungefär samtidigt, gillar inte sönderkokad paprika.
Salt efter behag.
Färsk pasta ett måste!
Längter efter lunchlådan imorgon kan jag säga....
Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
- mrbaloo
- Medlem++
- Inlägg: 5344
- Blev medlem: sön 30 sep 2007, 21:54
- Ort: Ö-vik
- Kontakt:
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Låter som en höjdare. Du skulle fått vara med i Sanberg á la carte (jag knyckte med mig ett exemplar av den boken ftån musikmässan) med detta recept. Måste prova ditt recept någon gång.
- blackparkas
- Medlem++++
- Inlägg: 54765
- Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
- Ort: Bollnäs!
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
mrbaloo skrev:Låter som en höjdare. Du skulle fått vara med i Sanberg á la carte (jag knyckte med mig ett exemplar av den boken ftån musikmässan) med detta recept. Måste prova ditt recept någon gång.
Hm... Den boken missade jag helt!
Vart rädd att vitlöken skulle ta över först, men saffransmaken kommer fram mer och mer när man värmer på tror jag, + att den lilla skvätten grädde + mjölken (hade 0,5L grädde först och hällde i en skvätt till) + resten av ingredienserna gjorde att det balanserades upp bra!
Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
- B-Å Åhs
- Medlem++
- Inlägg: 6607
- Blev medlem: ons 29 aug 2007, 15:51
- Ort: Älvsjö
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Ser kalas ut
"I'm too old for this shit"
HPD P bas, 2 st Roland Bass Cube, HPD fretless , EBS Microbass 2,
ART TubePac QSC USA400 , Fearful 15/6 .
Medlem av PrataBas gubbklubb 50++
HPD P bas, 2 st Roland Bass Cube, HPD fretless , EBS Microbass 2,
ART TubePac QSC USA400 , Fearful 15/6 .
Medlem av PrataBas gubbklubb 50++
- bootsy
- Medlem+++
- Inlägg: 14384
- Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
- Ort: Slaktmask
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Ingen bantarmat direkt, men det låter gott!
Stallet liknar mest ett veteflak.
- Taurus
- Medlem++
- Inlägg: 2553
- Blev medlem: tis 09 okt 2007, 14:55
- Ort: Hammarby, X-county
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Det låter gott Parkas! Tyvärr är den ändå bara världens näst godaste pastasås, eftersom den godaste görs på kycklinglever och madeira 
Och jag fick ett kit med både Sandberg á la carte och kalsonger med Sandberglogga(!) när jag beställde min JM5 Supreme för ett antal år sedan. Kokboken var kul men recepten sisådär, och inte fick jag kramas lite extra med hustrun heller när jag hade kalsongerna på, så jag är besviken

Och jag fick ett kit med både Sandberg á la carte och kalsonger med Sandberglogga(!) när jag beställde min JM5 Supreme för ett antal år sedan. Kokboken var kul men recepten sisådär, och inte fick jag kramas lite extra med hustrun heller när jag hade kalsongerna på, så jag är besviken

- Hågge
- Medlem++
- Inlägg: 2929
- Blev medlem: fre 11 jan 2013, 19:47
- Ort: Älta/ Nacka
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Låter och ser gott ut!
- Blackfingers
- Medlem
- Inlägg: 405
- Blev medlem: mån 06 aug 2007, 17:48
- Ort: Köping
Re: Sv: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-co
En stående favorit i mitt hushåll är en baconsås.
4 pers (2 med 2 matlådor).
1pkt Bacon
En lagom stump purjolök, typ en dec.
500g passerade/krossade tomater
5dl grädde
Svartpeppar, salt, socker, cayennepeppar.
Klipp/skär baconet i småbitar, stek det i smör/flytande margarin tills det börjar bli knaperstekt, skär upp purjolöken och ha i stekpannan tills den börjat mjukna.
Tillsätt krossade tomater, krydda efter tycke och smak, tillsätt två nypor socker för att motverka att tomaterna blir beska vid kokning. Häll sedan i grädden och blanda runt, servera med favoritpastan.
Et voila!
4 pers (2 med 2 matlådor).
1pkt Bacon
En lagom stump purjolök, typ en dec.
500g passerade/krossade tomater
5dl grädde
Svartpeppar, salt, socker, cayennepeppar.
Klipp/skär baconet i småbitar, stek det i smör/flytande margarin tills det börjar bli knaperstekt, skär upp purjolöken och ha i stekpannan tills den börjat mjukna.
Tillsätt krossade tomater, krydda efter tycke och smak, tillsätt två nypor socker för att motverka att tomaterna blir beska vid kokning. Häll sedan i grädden och blanda runt, servera med favoritpastan.
Et voila!
Fender Vintera 70s Jazz
- Cuba
- VIP medlem
- Inlägg: 15436
- Blev medlem: tis 08 maj 2007, 11:18
- Ort: Göteborg
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
En burk Felix ravioli. Koka på hög värme i 6 timmar. Klart!
- hellride
- Medlem+
- Inlägg: 565
- Blev medlem: sön 01 dec 2013, 13:07
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Pulled ravioliCuba skrev:En burk Felix ravioli. Koka på hög värme i 6 timmar. Klart!

- Håcke
- Medlem++
- Inlägg: 2555
- Blev medlem: tor 05 aug 2010, 01:21
- Ort: Hestra
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Haha!hellride skrev:Pulled ravioliCuba skrev:En burk Felix ravioli. Koka på hög värme i 6 timmar. Klart!
Modernt värre!
Skickas från min iPhone via Tapatalk
Fender J, Fender P Lyte, Blade J, Wasabasen, Cort Arona B4 Sandberg
- anthax
- Medlem+
- Inlägg: 1837
- Blev medlem: tis 09 jun 2009, 18:53
- Ort: Hudiksvall
Re: Jösses! (Jag gjorde världens godaste pastsås idag-conten
Att längta efter lunchlådan torde vara det bästa betyg mat kan få. 

Lestrange Jazz 5:a , VT Bass, Riedmar, TKS 1158