Sprit är fina fisken det killar.
Vi börjar väl med snapsen:
1 st. flaska Brännvin Special (70cl)
1 st. kvist torkad malört.
1 st. sockerbit.
Korka upp spriten, drick ur lämplig mängd för att få plats med malörten. I med malörten och sockerbiten och låt dra 4-7 dagar, efter smaktycke.
När du tycker det smakar delikat, klipp av toppen på en PET-flaska och sila allt genom ett melittafilter och vips, du har gjort din egen Bäsk.
Fina grejer det.
Drinktipset får bli en "när ölen bara gör en trött"-klassiker:
6 cl vodka (som absolut inte heter Absolut)
2 klyftor (ca 1/8) lime (pressade)
2 isbitar
= en sagolik vodka/lime som dock ej rekommenderas som ett substitut för öl, då det både blir kostsamt och föreligger risk för extrem onykterhet.
Ett annat bra tips är en Black Russian på en billigare Cognac istället för vodka, t ex Grönstedts.
Ganska trevlig den med. Tänk bara på att inte ha för mycket Kahlua i, det blir så förba**at sliskigt.
Och Frecko, ja, jag har testa den berömda Vodkamelonen och den har definitivt avsedd effekt. Vi var tre som delade (Domare i ett KTH-event) och nog var det en kvalificerad muta må jag säga.
