Sida 1 av 2

Fredagsdrinken

Postat: tor 03 apr 2008, 17:37
av Geddan
För er som inte brukar läsa Magnus Ugglas blogg, så vet ni kanske inte
att han brukar komma med ett drinktips varje fredag.

Här är förra veckans: :P
http://mittklipp.aftonbladet.se/app/vie ... n?id=18673

Postat: tor 03 apr 2008, 18:04
av anli
Finns bara en:
-DRY MARTINI

Postat: tor 03 apr 2008, 21:40
av jbass
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...

Postat: tor 03 apr 2008, 22:02
av anli
jbass skrev:
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...
I morgon blir det precis så... förrutom att frugan får ta oliverna, kan bli lite ojligt i drinken.
ÅHHH LÄNGTAR TILL KL 1700

Postat: tor 03 apr 2008, 22:28
av 200071
anli skrev:
jbass skrev:
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...
I morgon blir det precis så... förrutom att frugan får ta oliverna, kan bli lite ojligt i drinken.
ÅHHH LÄNGTAR TILL KL 1700
Pröva med syltlök i stället för oliver. Fast bara en eller högst två om de är små.

Postat: fre 04 apr 2008, 01:20
av broder blues
jbass skrev:
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...
Och.. Bombay Sapphire & Schweppes tonic så klart... The gin of gins.

Postat: fre 04 apr 2008, 01:26
av broder blues
200071 skrev:
anli skrev:
jbass skrev:
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...
I morgon blir det precis så... förrutom att frugan får ta oliverna, kan bli lite ojligt i drinken.
ÅHHH LÄNGTAR TILL KL 1700
Pröva med syltlök i stället för oliver. Fast bara en eller högst två om de är små.
O då har vi inte Dry Martini utan en (omg god.. oFender) en Gibson (Martini)

Postat: fre 04 apr 2008, 08:11
av dereborn
Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!

Postat: fre 04 apr 2008, 08:27
av anli
dereborn skrev:Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!
Dom har jag missat... var hittar man sådana?

Postat: fre 04 apr 2008, 08:28
av Geddan
Oliver är från jävulen! :evil:

Postat: fre 04 apr 2008, 08:53
av dereborn
anli skrev:
dereborn skrev:Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!
Dom har jag missat... var hittar man sådana?
På ICA...

Och Geddy:
Oliver är en självklar ingrediens i en riktig Dry Martini, liksom även t.ex. i Grekisk Sallad (Kalamatas) samt på en god pizza (Tonfisk räkor lök o svarta oliver)

Tror inte Hin bor i dessa.

Postat: fre 04 apr 2008, 08:58
av Svensson
Geddy_Lee skrev:Oliver är från jävulen! :evil:
Finns många goda och trevliga saker här i världen som beskyllts för att komma från jävulen så oliverna är i gott sällskap ;)

Postat: fre 04 apr 2008, 09:18
av Geddan
dereborn skrev:
Och Geddy:
Oliver är en självklar ingrediens i en riktig Dry Martini, liksom även t.ex. i Grekisk Sallad (Kalamatas) samt på en god pizza (Tonfisk räkor lök o svarta oliver)

Tror inte Hin bor i dessa.
Du kan få mina! :wink:

Igår hade de hackat dem i salladen, när jag beställde en kycklinglasagne.
Men jag gick inte på det.

Postat: fre 04 apr 2008, 09:23
av broder blues
Geddy_Lee skrev:Oliver är från jävulen! :evil:
Allergisk? 8)

Postat: fre 04 apr 2008, 09:24
av knedy
Geddy_Lee skrev:Oliver är från jävulen! :evil:
precis, häromkring kallas vi dom för Satans testiklar.

Postat: fre 04 apr 2008, 09:29
av dereborn
Jaja, ni fattar när ni blir vuxna

Postat: fre 04 apr 2008, 09:33
av Geddan
Kallpressad olivolja kommer från samma ställe.
Beställde en vedugsnbakad pizza med parmaskinka och ruccola (halv inbakad)
och redan när servitören kommer till bordet så känner jag att någonting inte stämmer.
Jag höll på att kräkas. Han hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?

Postat: fre 04 apr 2008, 09:35
av Liten
dereborn skrev:Jaja, ni fattar när ni blir vuxna
+1
:mrhappy:

Men det är ju skillnad på Oliver och Oliver..
Kalamatas gillar jag bara i mat.. Hacka ner lagom mycket oliver i hammalagat mos med pressad vitlök och svartpeppar.. Perfekt till parmalindad kykling!

Postat: fre 04 apr 2008, 09:35
av Geddan
knedy skrev:
Geddy_Lee skrev:Oliver är från jävulen! :evil:
precis, häromkring kallas vi dom för Satans testiklar.
:dancy:

Postat: fre 04 apr 2008, 09:37
av broder blues
Dom enda oliverna jag inte kan tolerera e dom där spanska svarta urkärnade som alla "lunchrestauranger" envisas med att ha i sina salladsbufféer o andra "vegetariska" kreationer. Dom smakar bara saltvatten.

Samma matinstitutioner fö som använder sån där dansk mjölkfeta med samma smak o textur som suddgummi. Bläää!

Postat: fre 04 apr 2008, 09:38
av dereborn
Liten skrev:
dereborn skrev:Jaja, ni fattar när ni blir vuxna
+1
:mrhappy:

Men det är ju skillnad på Oliver och Oliver..
Kalamatas gillar jag bara i mat.. Hacka ner lagom mycket oliver i hammalagat mos med pressad vitlök och svartpeppar.. Perfekt till parmalindad kykling!
Mmmmmmmmmmmm

Postat: fre 04 apr 2008, 09:45
av broder blues
Geddy_Lee skrev:Kallpressad olivolja kommer från samma ställe.
Beställde en vedugsnbakad pizza med parmaskinka och ruccola (halv inbakad)
och redan när servitören kommer till bordet så känner jag att någonting inte stämmer.
Jag höll på att kräkas. Han hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?
Har du trillat på huvet idag Geddan? 8) Stort sett all olivolja i svenska affärer (iaf i dom stora kedjorna) är kallpressad. Däremot görs oljorna på mer eller mindre mogna oliver. Ju mognare desto mildare (alt snällare) smak. Ju grönare eller omognare, desto mer beska, pepprighet etc.
Sen har vi olika olivsorter, jordmån, klimat, bla-bla-bla... Men det vet ju redan :wink:

Postat: fre 04 apr 2008, 10:09
av anli
Geddy_Lee skrev:hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?
Jag fattar inte... sk vanlig olivolja som knappt finns längre är ju frän och rå i smaken?

Postat: fre 04 apr 2008, 10:12
av anli
dereborn skrev:
anli skrev:
dereborn skrev:Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!
Dom har jag missat... var hittar man sådana?
På ICA...
Jag ringer hem till gumman och ber att hon handlar dylika till eftermiddagens drink!

Postat: fre 04 apr 2008, 10:15
av dereborn
OK, virrpannor. Så här är det:

"Den bättre oljan framställs genom att oliverna pressas vid måttlig temperatur, så kallad kallpressning, vilket innebär att temperaturen ska hållas inom 28 °C-35 °C. Kallpressning av olivolja är en kemikaliefri process där man endast använder tryck för att producera högkvalitativ olja.

Den olja som därefter återstår i fruktmassan extraheras med olika industriella metoder (varmpressning). Därvid kan diverse tillsatser förekomma."


Så Geddy, om du föredrar varmpressad olja framför en extra vergine kallpressad, så har dina smaklökar spelat dej ett spratt!