In ear!
Postat: tis 11 dec 2012, 21:20
Någon som kör trådlöst In-ear system på livegigg?
Har funderat ett bra tag på det faktiskt....
Har funderat ett bra tag på det faktiskt....
Jodå, man hör sig själv. Men min intonation pajar, dvs jag sjunger falskt.Ingemar Sundström skrev:Fast jag upplever att man hör sin egen röst bättre fast man inte behöver ha så högt på. Bara man stoppar fingrarna i öronen så hör man sig själv bättre. Jag kör med Shurelurar som sitter bra på mig. Visserligen var de dyra men de funkar för mig.
Ingemar
Exakt.Ingemar Sundström skrev:Nä står du stilla kan du lika gärna ha sladd. Det var så han menade.
Ingemar
Det var samma med mig när jag började med gjutna hörselproppar. Men sedan dess har jag kört dom på i princip vartenda gig och man vänjer sig och efter ett tag funkar det. Fast ibland sjunger jag falskt även nu men det kan jag liksom inte skylla på propparna längre....bootsy skrev:Jodå, man hör sig själv. Men min intonation pajar, dvs jag sjunger falskt.Ingemar Sundström skrev:Fast jag upplever att man hör sin egen röst bättre fast man inte behöver ha så högt på. Bara man stoppar fingrarna i öronen så hör man sig själv bättre. Jag kör med Shurelurar som sitter bra på mig. Visserligen var de dyra men de funkar för mig.
Ingemar
Jag har försökt ofta med både proppar och in-earlyssning. Nog för att jag inte är någon skönsångare i vanliga fall, men med proppar hamnar intonationen väldigt fel. Det är möjligt att det skulle gå att träna bort, men eftersom jag inte spelar på heltid längre så ges inte massvis med tillfällen att nöta på det.Jan Hellman skrev:Det var samma med mig när jag började med gjutna hörselproppar. Men sedan dess har jag kört dom på i princip vartenda gig och man vänjer sig och efter ett tag funkar det. Fast ibland sjunger jag falskt även nu men det kan jag liksom inte skylla på propparna längre....bootsy skrev:Jodå, man hör sig själv. Men min intonation pajar, dvs jag sjunger falskt.Ingemar Sundström skrev:Fast jag upplever att man hör sin egen röst bättre fast man inte behöver ha så högt på. Bara man stoppar fingrarna i öronen så hör man sig själv bättre. Jag kör med Shurelurar som sitter bra på mig. Visserligen var de dyra men de funkar för mig.
Ingemar![]()
Avsaknad av "massvis med tillfällen" brukar sätta sina spår även på sången har jag märkt.... ;( Har aldrig körat så bra som under coverbandstiden. Lägger kör på inspelningar ibland (på tok för sällan) men då brukar jag ta om 300 gånger för att lösa "problemet". Vad är det dom säger? Övning ger träning....? Eller nåt åt det hållet.....bootsy skrev:Jag har försökt ofta med både proppar och in-earlyssning. Nog för att jag inte är någon skönsångare i vanliga fall, men med proppar hamnar intonationen väldigt fel. Det är möjligt att det skulle gå att träna bort, men eftersom jag inte spelar på heltid längre så ges inte massvis med tillfällen att nöta på det.Jan Hellman skrev:Det var samma med mig när jag började med gjutna hörselproppar. Men sedan dess har jag kört dom på i princip vartenda gig och man vänjer sig och efter ett tag funkar det. Fast ibland sjunger jag falskt även nu men det kan jag liksom inte skylla på propparna längre....bootsy skrev:Jodå, man hör sig själv. Men min intonation pajar, dvs jag sjunger falskt.Ingemar Sundström skrev:Fast jag upplever att man hör sin egen röst bättre fast man inte behöver ha så högt på. Bara man stoppar fingrarna i öronen så hör man sig själv bättre. Jag kör med Shurelurar som sitter bra på mig. Visserligen var de dyra men de funkar för mig.
Ingemar![]()
Jag har 2 st Antares Autotune-burkar till salu om nån vill ha hjälp med pitchen.Jan Hellman skrev:Avsaknad av "massvis med tillfällen" brukar sätta sina spår även på sången har jag märkt.... ;( Har aldrig körat så bra som under coverbandstiden. Lägger kör på inspelningar ibland (på tok för sällan) men då brukar jag ta om 300 gånger för att lösa "problemet". Vad är det dom säger? Övning ger träning....? Eller nåt åt det hållet.....bootsy skrev:Jag har försökt ofta med både proppar och in-earlyssning. Nog för att jag inte är någon skönsångare i vanliga fall, men med proppar hamnar intonationen väldigt fel. Det är möjligt att det skulle gå att träna bort, men eftersom jag inte spelar på heltid längre så ges inte massvis med tillfällen att nöta på det.Jan Hellman skrev:Det var samma med mig när jag började med gjutna hörselproppar. Men sedan dess har jag kört dom på i princip vartenda gig och man vänjer sig och efter ett tag funkar det. Fast ibland sjunger jag falskt även nu men det kan jag liksom inte skylla på propparna längre....bootsy skrev:Jodå, man hör sig själv. Men min intonation pajar, dvs jag sjunger falskt.Ingemar Sundström skrev:Fast jag upplever att man hör sin egen röst bättre fast man inte behöver ha så högt på. Bara man stoppar fingrarna i öronen så hör man sig själv bättre. Jag kör med Shurelurar som sitter bra på mig. Visserligen var de dyra men de funkar för mig.
Ingemar![]()
Jag lovar, det ÄR själva proppen som gör att intonationen pajar. Det går att vänja sig, bevisligen, men det är en stor skillnad. Jag har diskuterat detta med många framstående sångare (betydligt bättre än jag alltså) och de flesta upplever samma sak i varierande utsträckning.Ingemar Sundström skrev:För vissa fungerar monitorer bättre. Jag tror inte det är själva In Ear-en som gör att en del sjunger falskt. De ligger nog inte hundra i monitorer heller. De flesta proffssångarna använder ju In Ear utan att sjunga falskt. Vanesak. Men naturligtvis vill man inte ligga falskt på inspelning. Men lite när man lirar live låter bara naturligt, men inte för mycket. Övning ger träning som nån sa.
Ingemar
Ocklusionseffekten ställer till det.bootsy skrev:Jag lovar, det ÄR själva proppen som gör att intonationen pajar. Det går att vänja sig, bevisligen, men det är en stor skillnad. Jag har diskuterat detta med många framstående sångare (betydligt bättre än jag alltså) och de flesta upplever samma sak i varierande utsträckning.Ingemar Sundström skrev:För vissa fungerar monitorer bättre. Jag tror inte det är själva In Ear-en som gör att en del sjunger falskt. De ligger nog inte hundra i monitorer heller. De flesta proffssångarna använder ju In Ear utan att sjunga falskt. Vanesak. Men naturligtvis vill man inte ligga falskt på inspelning. Men lite när man lirar live låter bara naturligt, men inte för mycket. Övning ger träning som nån sa.
Ingemar
Ja, det låter härligt nördigt!Irbit skrev:Ocklusionseffekten ställer till det.bootsy skrev:Jag lovar, det ÄR själva proppen som gör att intonationen pajar. Det går att vänja sig, bevisligen, men det är en stor skillnad. Jag har diskuterat detta med många framstående sångare (betydligt bättre än jag alltså) och de flesta upplever samma sak i varierande utsträckning.Ingemar Sundström skrev:För vissa fungerar monitorer bättre. Jag tror inte det är själva In Ear-en som gör att en del sjunger falskt. De ligger nog inte hundra i monitorer heller. De flesta proffssångarna använder ju In Ear utan att sjunga falskt. Vanesak. Men naturligtvis vill man inte ligga falskt på inspelning. Men lite när man lirar live låter bara naturligt, men inte för mycket. Övning ger träning som nån sa.
Ingemar
"Enharmonisk förväxling" och "ocklusionseffekten" är dom två mest löjliga musikanknytna uttryck jag känner till som inte är teknikrelaterade.
Eller ja..... Ocklusionseffekten är ju faktiskt lite teknikorienterad när jag tänker efter....bootsy skrev:Ja, det låter härligt nördigt!Irbit skrev:Ocklusionseffekten ställer till det.bootsy skrev:Jag lovar, det ÄR själva proppen som gör att intonationen pajar. Det går att vänja sig, bevisligen, men det är en stor skillnad. Jag har diskuterat detta med många framstående sångare (betydligt bättre än jag alltså) och de flesta upplever samma sak i varierande utsträckning.Ingemar Sundström skrev:För vissa fungerar monitorer bättre. Jag tror inte det är själva In Ear-en som gör att en del sjunger falskt. De ligger nog inte hundra i monitorer heller. De flesta proffssångarna använder ju In Ear utan att sjunga falskt. Vanesak. Men naturligtvis vill man inte ligga falskt på inspelning. Men lite när man lirar live låter bara naturligt, men inte för mycket. Övning ger träning som nån sa.
Ingemar
"Enharmonisk förväxling" och "ocklusionseffekten" är dom två mest löjliga musikanknytna uttryck jag känner till som inte är teknikrelaterade.