Vegetarian, anyone?
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Vegetarian, anyone?
Är nu vegetarian sedan några månader. Saknar bacon nåt vansinnigt men det finns numera bra "facon"? Finns det fler vagetarianer på PB?
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- Seaweed
- Hedersmedlem
- Inlägg: 6811
- Blev medlem: sön 18 nov 2007, 21:49
- Ort: Norrköping
- Kontakt:
Re: Sv: Vegetarian, anyone?
Testa Astrid & Apornas "bejkon"! Finns på Coop.midlifecrisis skrev:Är nu vegetarian sedan några månader. Saknar bacon nåt vansinnigt men det finns numera bra "facon"? Finns det fler vagetarianer på PB?
Bas > distpedaler > stor förstärkare
- TDHP
- Forumvärd
- Inlägg: 37768
- Blev medlem: ons 13 jun 2007, 16:01
- Ort: Norrtälje
Re: Vegetarian, anyone?
Ursäkta en oinvigd, men varför vill man äta fejk-kött om man nu vill vara vegetarian?
Är det av hälsoskäl eller hänsyn av djuren eller vad?
Jag har all respekt för allas val av matintag, jag bara undrar.
Är det av hälsoskäl eller hänsyn av djuren eller vad?
Jag har all respekt för allas val av matintag, jag bara undrar.
Fender P75, Fender P69, MXR M80, Mesa M9 Carbine, Mesa Diesel 4X10-1X15-2X10.
Resten är bara för att det är kul!
TDHP
Resten är bara för att det är kul!

TDHP
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Jag blev grönsaksätare ffa av etiska själ. Men jag kan inte förneka att jag tycker att kött är gott. Och bacon är extra gott.TDHP skrev:Ursäkta en oinvigd, men varför vill man äta fejk-kött om man nu vill vara vegetarian?
Är det av hälsoskäl eller hänsyn av djuren eller vad?
Jag har all respekt för allas val av matintag, jag bara undrar.
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- TDHP
- Forumvärd
- Inlägg: 37768
- Blev medlem: ons 13 jun 2007, 16:01
- Ort: Norrtälje
Re: Vegetarian, anyone?
Ok!midlifecrisis skrev:Jag blev grönsaksätare ffa av etiska själ. Men jag kan inte förneka att jag tycker att kött är gott. Och bacon är extra gott.TDHP skrev:Ursäkta en oinvigd, men varför vill man äta fejk-kött om man nu vill vara vegetarian?
Är det av hälsoskäl eller hänsyn av djuren eller vad?
Jag har all respekt för allas val av matintag, jag bara undrar.
Etiska som i att det är fel att äta djur i största allmänhet eller för att hanteringen ofta inte är ok?
Jag tänker ofta att jag ska börja enbart köpa kött från lokala producenter, så mycket direkt från gårdarna det går.
Vi har ju den möjligheten här ute på landet.
Fender P75, Fender P69, MXR M80, Mesa M9 Carbine, Mesa Diesel 4X10-1X15-2X10.
Resten är bara för att det är kul!
TDHP
Resten är bara för att det är kul!

TDHP
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Naturligtvis är närproducerat ekologiskt kött som producerats överlägset. Men rent allmänt tycker jag att vi bör avstå från att slå ihjäl djur för att få mat. Min gissning är att om inte alltför lång tid kommer alla att vara vegetarianer helt enkelt för att man inte behöver kött som mat längre. Jag har alltid gillat indiskt käk och där finns det riktigt god vegetarisk mat.TDHP skrev:Ok!midlifecrisis skrev:Jag blev grönsaksätare ffa av etiska själ. Men jag kan inte förneka att jag tycker att kött är gott. Och bacon är extra gott.TDHP skrev:Ursäkta en oinvigd, men varför vill man äta fejk-kött om man nu vill vara vegetarian?
Är det av hälsoskäl eller hänsyn av djuren eller vad?
Jag har all respekt för allas val av matintag, jag bara undrar.
Etiska som i att det är fel att äta djur i största allmänhet eller för att hanteringen ofta inte är ok?
Jag tänker ofta att jag ska börja enbart köpa kött från lokala producenter, så mycket direkt från gårdarna det går.
Vi har ju den möjligheten här ute på landet.
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- TDHP
- Forumvärd
- Inlägg: 37768
- Blev medlem: ons 13 jun 2007, 16:01
- Ort: Norrtälje
Re: Vegetarian, anyone?
Ok!midlifecrisis skrev:Naturligtvis är närproducerat ekologiskt kött som producerats överlägset. Men rent allmänt tycker jag att vi bör avstå från att slå ihjäl djur för att få mat. Min gissning är att om inte alltför lång tid kommer alla att vara vegetarianer helt enkelt för att man inte behöver kött som mat längre. Jag har alltid gillat indiskt käk och där finns det riktigt god vegetarisk mat.TDHP skrev:Ok!midlifecrisis skrev:Jag blev grönsaksätare ffa av etiska själ. Men jag kan inte förneka att jag tycker att kött är gott. Och bacon är extra gott.TDHP skrev:Ursäkta en oinvigd, men varför vill man äta fejk-kött om man nu vill vara vegetarian?
Är det av hälsoskäl eller hänsyn av djuren eller vad?
Jag har all respekt för allas val av matintag, jag bara undrar.
Etiska som i att det är fel att äta djur i största allmänhet eller för att hanteringen ofta inte är ok?
Jag tänker ofta att jag ska börja enbart köpa kött från lokala producenter, så mycket direkt från gårdarna det går.
Vi har ju den möjligheten här ute på landet.
Jag ska inte gå in nån debatt om köttätande, men det är alltid intressant med åsikter!

Fender P75, Fender P69, MXR M80, Mesa M9 Carbine, Mesa Diesel 4X10-1X15-2X10.
Resten är bara för att det är kul!
TDHP
Resten är bara för att det är kul!

TDHP
- Eagle Hazze
- Medlem++
- Inlägg: 5347
- Blev medlem: mån 04 jan 2010, 21:54
- Ort: Eksjö och Malmö
- Kontakt:
Re: Vegetarian, anyone?
Jag är vegetarian sedan år 2000, det fungerar hur bra som helst. Älskar stark indisk mat med bönor, kikärtor. Är även glutenintolerant som ställer till det lite ibland när man äter ute. Favoriter i veg, färdigmat är ICAs grillkorv, Anammas vego fileer. Det är många av veg färdigprodukter som innehåller någon form av spannmål, och då måste jag utesluta det. Jag äter inte så mycket färdigmat och framförallt ingen buljong, den innehåller bara en massa skit. Ok renee voltaires buljonger är bra. Men man fixar enklare och billigare en egen buljong. Fräs på lite mald bockhornsklöver, lagerblad och libbsticka, peppar så har man en bra umami.
Neuser customshop, Warbacker, Tokai Jazz Sound 81, Glockenklang, Marshall super bass 100
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Ingen fara! Är medveten om att de flesta inte håller med mig. Men jag tror att vegetarisk mat och elektriska bilar är framtidenTDHP skrev:Ok!midlifecrisis skrev:Naturligtvis är närproducerat ekologiskt kött som producerats överlägset. Men rent allmänt tycker jag att vi bör avstå från att slå ihjäl djur för att få mat. Min gissning är att om inte alltför lång tid kommer alla att vara vegetarianer helt enkelt för att man inte behöver kött som mat längre. Jag har alltid gillat indiskt käk och där finns det riktigt god vegetarisk mat.TDHP skrev:Ok!midlifecrisis skrev:Jag blev grönsaksätare ffa av etiska själ. Men jag kan inte förneka att jag tycker att kött är gott. Och bacon är extra gott.TDHP skrev:Ursäkta en oinvigd, men varför vill man äta fejk-kött om man nu vill vara vegetarian?
Är det av hälsoskäl eller hänsyn av djuren eller vad?
Jag har all respekt för allas val av matintag, jag bara undrar.
Etiska som i att det är fel att äta djur i största allmänhet eller för att hanteringen ofta inte är ok?
Jag tänker ofta att jag ska börja enbart köpa kött från lokala producenter, så mycket direkt från gårdarna det går.
Vi har ju den möjligheten här ute på landet.
Jag ska inte gå in nån debatt om köttätande, men det är alltid intressant med åsikter!


"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- bootsy
- Medlem+++
- Inlägg: 14384
- Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
- Ort: Slaktmask
Re: Vegetarian, anyone?
Jag äter gärna kött, men mer och mer sällan. Max någon gång i veckan blir det nuförtiden. Är långt ifrån främmande för att klippa totalt av etiska och hälsomässiga skäl, men det är tyvärr få saker jag tycker är så goda som en köttbit av hög kvalitet.
Stallet liknar mest ett veteflak.
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Hade en liknande utveckling. Upptäckte att jag åt kött mer och mer sällan och till sist upphörde det helt. Nästan omärkligt. Är fortfarande lite förvånad.bootsy skrev:Jag äter gärna kött, men mer och mer sällan. Max någon gång i veckan blir det nuförtiden. Är långt ifrån främmande för att klippa totalt av etiska och hälsomässiga skäl, men det är tyvärr få saker jag tycker är så goda som en köttbit av hög kvalitet.
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- bootsy
- Medlem+++
- Inlägg: 14384
- Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
- Ort: Slaktmask
Re: Vegetarian, anyone?
Well, om det är något jag lärt mig om mig själv så är det att jag ska undvika drastiska val. Det får växa fram.midlifecrisis skrev:Hade en liknande utveckling. Upptäckte att jag åt kött mer och mer sällan och till sist upphörde det helt. Nästan omärkligt. Är fortfarande lite förvånad.bootsy skrev:Jag äter gärna kött, men mer och mer sällan. Max någon gång i veckan blir det nuförtiden. Är långt ifrån främmande för att klippa totalt av etiska och hälsomässiga skäl, men det är tyvärr få saker jag tycker är så goda som en köttbit av hög kvalitet.
Stallet liknar mest ett veteflak.
- bootsy
- Medlem+++
- Inlägg: 14384
- Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
- Ort: Slaktmask
Re: Vegetarian, anyone?
Dock att jag gärna vill ha mat att matcha till mina rödviner - vilka jag ALDRIG kommer att sluta dricka...
Stallet liknar mest ett veteflak.
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Får jag förslå följandebootsy skrev:Dock att jag gärna vill ha mat att matcha till mina rödviner - vilka jag ALDRIG kommer att sluta dricka...
Pasta al dente, skirat smör, ett generöst lager finhyvlad Albatryffel, en bra parmesan, nymald svartpeppar. Funkar hyfsat till rödvin...
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- bootsy
- Medlem+++
- Inlägg: 14384
- Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
- Ort: Slaktmask
Re: Vegetarian, anyone?
Japp, för att inte tala om karljohanrisotto.midlifecrisis skrev:Får jag förslå följandebootsy skrev:Dock att jag gärna vill ha mat att matcha till mina rödviner - vilka jag ALDRIG kommer att sluta dricka...
Pasta al dente, skirat smör, ett generöst lager finhyvlad Albatryffel, en bra parmesan, nymald svartpeppar. Funkar hyfsat till rödvin...
Men en Boeuf till en flaska La Mouline är svårtoppat.
Stallet liknar mest ett veteflak.
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Visst. Men inte oöverstigligt.bootsy skrev:Japp, för att inte tala om karljohanrisotto.midlifecrisis skrev:Får jag förslå följandebootsy skrev:Dock att jag gärna vill ha mat att matcha till mina rödviner - vilka jag ALDRIG kommer att sluta dricka...
Pasta al dente, skirat smör, ett generöst lager finhyvlad Albatryffel, en bra parmesan, nymald svartpeppar. Funkar hyfsat till rödvin...
Men en Boeuf till en flaska La Mouline är svårtoppat.
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- bootsy
- Medlem+++
- Inlägg: 14384
- Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
- Ort: Slaktmask
Re: Vegetarian, anyone?
JO!midlifecrisis skrev:Visst. Men inte oöverstigligt.bootsy skrev:Japp, för att inte tala om karljohanrisotto.midlifecrisis skrev:Får jag förslå följandebootsy skrev:Dock att jag gärna vill ha mat att matcha till mina rödviner - vilka jag ALDRIG kommer att sluta dricka...
Pasta al dente, skirat smör, ett generöst lager finhyvlad Albatryffel, en bra parmesan, nymald svartpeppar. Funkar hyfsat till rödvin...
Men en Boeuf till en flaska La Mouline är svårtoppat.
Stallet liknar mest ett veteflak.
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Inte, då!bootsy skrev:JO!midlifecrisis skrev:Visst. Men inte oöverstigligt.bootsy skrev:Japp, för att inte tala om karljohanrisotto.midlifecrisis skrev:Får jag förslå följandebootsy skrev:Dock att jag gärna vill ha mat att matcha till mina rödviner - vilka jag ALDRIG kommer att sluta dricka...
Pasta al dente, skirat smör, ett generöst lager finhyvlad Albatryffel, en bra parmesan, nymald svartpeppar. Funkar hyfsat till rödvin...
Men en Boeuf till en flaska La Mouline är svårtoppat.
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- bootsy
- Medlem+++
- Inlägg: 14384
- Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
- Ort: Slaktmask
Re: Vegetarian, anyone?
Parmesan och svamp är faktiskt en kombination man kan trolla mycket med.midlifecrisis skrev:Inte, då!bootsy skrev:JO!midlifecrisis skrev:Visst. Men inte oöverstigligt.bootsy skrev:Japp, för att inte tala om karljohanrisotto.midlifecrisis skrev:Får jag förslå följandebootsy skrev:Dock att jag gärna vill ha mat att matcha till mina rödviner - vilka jag ALDRIG kommer att sluta dricka...
Pasta al dente, skirat smör, ett generöst lager finhyvlad Albatryffel, en bra parmesan, nymald svartpeppar. Funkar hyfsat till rödvin...
Men en Boeuf till en flaska La Mouline är svårtoppat.
Och när vi reser i Asien äter jag aldrig kött. Å andra sidan dricker man ju aldrig rödvin där heller...
Stallet liknar mest ett veteflak.
- Jan Hellman
- VIP medlem
- Inlägg: 21030
- Blev medlem: sön 11 nov 2007, 15:47
- Ort: Södermalm
Re: Vegetarian, anyone?
Jag vart vegetarian i 11 år. Slutade efter att jag blivit serverad ett halvt kålhuvud på en Finlandsbåt då jag givit kocken fria händer. "Låt kocken sno ihop något vegetariskt". Ut kom ett halvt kålhuvud på en tallrik. På den tiden (tidigt 90-tal) fanns det inte alltid vegetariska alternativ på mathaken. Det är enklare nu. Funderar på att bli vegetarian igen. Det går ju att dricka rödtjut till halloumi också. Ost har jag nog svårt att hålla mig borta ifrån. Fisk likaså. Däggdjur kan jag nog faktiskt hålla mig ifrån utan större problem även om en mör köttbit kan vara otroligt gott!
- tias
- Medlem
- Inlägg: 172
- Blev medlem: tis 06 okt 2009, 13:13
- Ort: Sundsvall
- Kontakt:
Re: Vegetarian, anyone?
Jag är vegetarian sedan ganska många år och har tre barn som älskar Hälsans Kök svar på Facon - "Tärningar à la Bacon".
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Det är den femte smaken, umami! Ost, svamp o glutamat. Som sagt, i Asien fixar man det. Och som Hellman också påpekar vin funkar till mycket. Tom på egen hand...bootsy skrev:Parmesan och svamp är faktiskt en kombination man kan trolla mycket med.midlifecrisis skrev:Inte, då!bootsy skrev:JO!midlifecrisis skrev:Visst. Men inte oöverstigligt.bootsy skrev:Japp, för att inte tala om karljohanrisotto.midlifecrisis skrev:Får jag förslå följandebootsy skrev:Dock att jag gärna vill ha mat att matcha till mina rödviner - vilka jag ALDRIG kommer att sluta dricka...
Pasta al dente, skirat smör, ett generöst lager finhyvlad Albatryffel, en bra parmesan, nymald svartpeppar. Funkar hyfsat till rödvin...
Men en Boeuf till en flaska La Mouline är svårtoppat.
Och när vi reser i Asien äter jag aldrig kött. Å andra sidan dricker man ju aldrig rödvin där heller...
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- Eagle Hazze
- Medlem++
- Inlägg: 5347
- Blev medlem: mån 04 jan 2010, 21:54
- Ort: Eksjö och Malmö
- Kontakt:
Re: Vegetarian, anyone?
testa med libbsticka, bockhornsklöver och lagerblad så är man nära glutamat.
Neuser customshop, Warbacker, Tokai Jazz Sound 81, Glockenklang, Marshall super bass 100
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Vegetarian, anyone?
Vad är libbsticka o bockhornsklöver?Eagle Hazze skrev:testa med libbsticka, bockhornsklöver och lagerblad så är man nära glutamat.
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- B-Å Åhs
- Medlem++
- Inlägg: 6607
- Blev medlem: ons 29 aug 2007, 15:51
- Ort: Älvsjö
Re: Vegetarian, anyone?
Även jag är ca 80%vegeterian , har baserat detta på avsmak mot kötthanteringen. Äter dock gärna fisk .
"I'm too old for this shit"
HPD P bas, 2 st Roland Bass Cube, HPD fretless , EBS Microbass 2,
ART TubePac QSC USA400 , Fearful 15/6 .
Medlem av PrataBas gubbklubb 50++
HPD P bas, 2 st Roland Bass Cube, HPD fretless , EBS Microbass 2,
ART TubePac QSC USA400 , Fearful 15/6 .
Medlem av PrataBas gubbklubb 50++