dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.
Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"
Har arbetat som köksmästare/kock i ett antal år och gjort sådär en 30 liter bea åt gången då det varit grillsäsong och man haft fullt kör på uteserveringarna, så jag vet att det går
Alla ovanstående med prosciutto, mozzarella etc är kanongoda. Jag gillar oxå ruccola på.
När man är ute på vischan (där jag bor) får man dock räkna med att dom inte har mozzarella o proscuitto på den lokala pizzerian. DÅ brukar jag köra tonfisk, räkor, lök och svarta oliver!
Konstigt nog en rätt självklar kombo som sällan finns på menyerna.
dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.
Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"
Har arbetat som köksmästare/kock i ett antal år och gjort sådär en 30 liter bea åt gången då det varit grillsäsong och man haft fullt kör på uteserveringarna, så jag vet att det går
Jodå. Tvivlar inte att det är omöjligt. Men i hörnan på Nisses Pizzeria, där bakom chipshyllan? nah!
dereborn skrev:Alla ovanstående med prosciutto, mozzarella etc är kanongoda. Jag gillar oxå ruccola på.
När man är ute på vischan (där jag bor) får man dock räkna med att dom inte har mozzarella o proscuitto på den lokala pizzerian. DÅ brukar jag köra tonfisk, räkor, lök och svarta oliver!
Konstigt nog en rätt självklar kombo som sällan finns på menyerna.
Snälla? Kan inte nån döda dom där idioterna som importerar spanska svarta urkärnade oliver som smakar saltvatten, dansk kofeta som ser ut o smakar som suddgummi o dom där jävla mjöliga färdigskalade "räkorna"... Alltså.. jag betalar gärna 5-10 spänn till för pizzan (eller vilken annan lunchbuffe som helst). np.
dereborn skrev:Alla ovanstående med prosciutto, mozzarella etc är kanongoda. Jag gillar oxå ruccola på.
När man är ute på vischan (där jag bor) får man dock räkna med att dom inte har mozzarella o proscuitto på den lokala pizzerian. DÅ brukar jag köra tonfisk, räkor, lök och svarta oliver!
Konstigt nog en rätt självklar kombo som sällan finns på menyerna.
Kan du tänka dig att mozzarella finns i Bollnäs på iaf ett ställe?
Riktigt bra.
Finns det inget vettigt alternativ brukar jag beställa Granchia + vitlök.
Räkor, musslor, crabfish. Och färsk vitlök om det finns.
Hosse: Det finn bea på burk som smakar bra, men dte är långt ifrån alla som har den.
dereborn skrev:Alla ovanstående med prosciutto, mozzarella etc är kanongoda. Jag gillar oxå ruccola på.
När man är ute på vischan (där jag bor) får man dock räkna med att dom inte har mozzarella o proscuitto på den lokala pizzerian. DÅ brukar jag köra tonfisk, räkor, lök och svarta oliver!
Konstigt nog en rätt självklar kombo som sällan finns på menyerna.
Hosse: Det finn bea på burk som smakar bra, men dte är långt ifrån alla som har den.
då är jag lyckligt lottad för typ 4-5 pizzahak har, enligt mig, kanongod beasås
bootsy skrev:En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.
Måste berömma dig för att du har bra smak!!
Annars så är "Magnus Special" på Alanyas pizzeria i Malmö en höjdar pizza!! Inbakad oxfilé pizza med piri piri sås och champinjoner!!! MUMS!!
dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.
Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"
Har arbetat som köksmästare/kock i ett antal år och gjort sådär en 30 liter bea åt gången då det varit grillsäsong och man haft fullt kör på uteserveringarna, så jag vet att det går
Mmmmm 30 liter bea, det skulle jag inte tacka nej till. Har aldrig smakat på riktig bea, bara fuskvarianter. Och jag tycker att fuskvarianterna är goda, så jag ser verkligen fram emot att prova riktig bea.
dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.
Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"
Har arbetat som köksmästare/kock i ett antal år och gjort sådär en 30 liter bea åt gången då det varit grillsäsong och man haft fullt kör på uteserveringarna, så jag vet att det går
Mmmmm 30 liter bea, det skulle jag inte tacka nej till. Har aldrig smakat på riktig bea, bara fuskvarianter. Och jag tycker att fuskvarianterna är goda, så jag ser verkligen fram emot att prova riktig bea.
Ger mig fan på att du äter den kastrullvarm oxå
Tjena föresten Martino... drar åt bingen nu.. behave.
bootsy skrev:En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.
Yes!!! min favvo! men tyvärr så är det så få som har sardellerna hemma ju....
bootsy skrev:En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.
Yes!!! min favvo! men tyvärr så är det så få som har sardellerna hemma ju....
Kanske? Tycker att den finns precis överallt, men så äter jag inte pizza speciellt ofta, så min auktoritet på området kan med fog ifrågasättas...
bootsy skrev:En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.
Yes!!! min favvo! men tyvärr så är det så få som har sardellerna hemma ju....
Kanske? Tycker att den finns precis överallt, men så äter jag inte pizza speciellt ofta, så min auktoritet på området kan med fog ifrågasättas...
hm.. kanske just det var svaret! att JAG inte äter pizza så ofta....
1ggn/2-3 mån)
å typ hamnar då på "fel" ställen....