Fredagsdrinken

Prata om vad du vill (behöver inte beröra bas-världen), här är alla ord välkomna!
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Fredagsdrinken

Inlägg av Geddan »

För er som inte brukar läsa Magnus Ugglas blogg, så vet ni kanske inte
att han brukar komma med ett drinktips varje fredag.

Här är förra veckans: :P
http://mittklipp.aftonbladet.se/app/vie ... n?id=18673
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
Användarvisningsbild
anli
VIP medlem
Inlägg: 10861
Blev medlem: tis 25 jul 2006, 12:40
Ort: Uppsala

Inlägg av anli »

Finns bara en:
-DRY MARTINI
TECHNICIÄNS ÖF SPÅCE SHIP EÅRTH THIS IS YÖÜR CÄPTÅIN SPEÄKING YÖÜR ØÅPTÅIN IS DEA̋D
Användarvisningsbild
jbass
Medlem+
Inlägg: 853
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 18:58
Ort: Stockholm

Inlägg av jbass »

anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...

Medlem av PrataBas gubbklubb 40+
US Lakhead [courtesy DoggyD]
Användarvisningsbild
anli
VIP medlem
Inlägg: 10861
Blev medlem: tis 25 jul 2006, 12:40
Ort: Uppsala

Inlägg av anli »

jbass skrev:
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...
I morgon blir det precis så... förrutom att frugan får ta oliverna, kan bli lite ojligt i drinken.
ÅHHH LÄNGTAR TILL KL 1700
TECHNICIÄNS ÖF SPÅCE SHIP EÅRTH THIS IS YÖÜR CÄPTÅIN SPEÄKING YÖÜR ØÅPTÅIN IS DEA̋D
Användarvisningsbild
200071
Hedersmedlem
Inlägg: 16253
Blev medlem: mån 07 aug 2006, 15:33
Ort: Göteborg

Inlägg av 200071 »

anli skrev:
jbass skrev:
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...
I morgon blir det precis så... förrutom att frugan får ta oliverna, kan bli lite ojligt i drinken.
ÅHHH LÄNGTAR TILL KL 1700
Pröva med syltlök i stället för oliver. Fast bara en eller högst två om de är små.
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

jbass skrev:
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...
Och.. Bombay Sapphire & Schweppes tonic så klart... The gin of gins.
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

200071 skrev:
anli skrev:
jbass skrev:
anli skrev:Finns bara en:
-DRY MARTINI
.. bestående av Bombay Sapphire och Noilly Prat samt ett gäng stora feta oliver, så många som ryms på stickan ...
I morgon blir det precis så... förrutom att frugan får ta oliverna, kan bli lite ojligt i drinken.
ÅHHH LÄNGTAR TILL KL 1700
Pröva med syltlök i stället för oliver. Fast bara en eller högst två om de är små.
O då har vi inte Dry Martini utan en (omg god.. oFender) en Gibson (Martini)
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
dereborn

Inlägg av dereborn »

Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!
Användarvisningsbild
anli
VIP medlem
Inlägg: 10861
Blev medlem: tis 25 jul 2006, 12:40
Ort: Uppsala

Inlägg av anli »

dereborn skrev:Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!
Dom har jag missat... var hittar man sådana?
TECHNICIÄNS ÖF SPÅCE SHIP EÅRTH THIS IS YÖÜR CÄPTÅIN SPEÄKING YÖÜR ØÅPTÅIN IS DEA̋D
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Inlägg av Geddan »

Oliver är från jävulen! :evil:
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
dereborn

Inlägg av dereborn »

anli skrev:
dereborn skrev:Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!
Dom har jag missat... var hittar man sådana?
På ICA...

Och Geddy:
Oliver är en självklar ingrediens i en riktig Dry Martini, liksom även t.ex. i Grekisk Sallad (Kalamatas) samt på en god pizza (Tonfisk räkor lök o svarta oliver)

Tror inte Hin bor i dessa.
Användarvisningsbild
Svensson
Forumvärd
Inlägg: 13012
Blev medlem: ons 09 aug 2006, 22:25
Ort: Gällivare

Inlägg av Svensson »

Geddy_Lee skrev:Oliver är från jävulen! :evil:
Finns många goda och trevliga saker här i världen som beskyllts för att komma från jävulen så oliverna är i gott sällskap ;)
It don't mean a thing if it ain't got that swing!

Medlem av PrataBas Gubbklubb 40+
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Inlägg av Geddan »

dereborn skrev:
Och Geddy:
Oliver är en självklar ingrediens i en riktig Dry Martini, liksom även t.ex. i Grekisk Sallad (Kalamatas) samt på en god pizza (Tonfisk räkor lök o svarta oliver)

Tror inte Hin bor i dessa.
Du kan få mina! :wink:

Igår hade de hackat dem i salladen, när jag beställde en kycklinglasagne.
Men jag gick inte på det.
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

Geddy_Lee skrev:Oliver är från jävulen! :evil:
Allergisk? 8)
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
knedy
VIP medlem
Inlägg: 16397
Blev medlem: tor 01 mar 2007, 14:04
Ort: Umeå.

Inlägg av knedy »

Geddy_Lee skrev:Oliver är från jävulen! :evil:
precis, häromkring kallas vi dom för Satans testiklar.
Officiell stormästare i EB-orden
dereborn

Inlägg av dereborn »

Jaja, ni fattar när ni blir vuxna
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Inlägg av Geddan »

Kallpressad olivolja kommer från samma ställe.
Beställde en vedugsnbakad pizza med parmaskinka och ruccola (halv inbakad)
och redan när servitören kommer till bordet så känner jag att någonting inte stämmer.
Jag höll på att kräkas. Han hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
Användarvisningsbild
Liten
Hedersmedlem
Inlägg: 16064
Blev medlem: tis 19 jun 2007, 13:54
Ort: Örebro

Inlägg av Liten »

dereborn skrev:Jaja, ni fattar när ni blir vuxna
+1
:mrhappy:

Men det är ju skillnad på Oliver och Oliver..
Kalamatas gillar jag bara i mat.. Hacka ner lagom mycket oliver i hammalagat mos med pressad vitlök och svartpeppar.. Perfekt till parmalindad kykling!
Bild Presentazione! uppdaterad - 20120429
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Inlägg av Geddan »

knedy skrev:
Geddy_Lee skrev:Oliver är från jävulen! :evil:
precis, häromkring kallas vi dom för Satans testiklar.
:dancy:
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

Dom enda oliverna jag inte kan tolerera e dom där spanska svarta urkärnade som alla "lunchrestauranger" envisas med att ha i sina salladsbufféer o andra "vegetariska" kreationer. Dom smakar bara saltvatten.

Samma matinstitutioner fö som använder sån där dansk mjölkfeta med samma smak o textur som suddgummi. Bläää!
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
dereborn

Inlägg av dereborn »

Liten skrev:
dereborn skrev:Jaja, ni fattar när ni blir vuxna
+1
:mrhappy:

Men det är ju skillnad på Oliver och Oliver..
Kalamatas gillar jag bara i mat.. Hacka ner lagom mycket oliver i hammalagat mos med pressad vitlök och svartpeppar.. Perfekt till parmalindad kykling!
Mmmmmmmmmmmm
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

Geddy_Lee skrev:Kallpressad olivolja kommer från samma ställe.
Beställde en vedugsnbakad pizza med parmaskinka och ruccola (halv inbakad)
och redan när servitören kommer till bordet så känner jag att någonting inte stämmer.
Jag höll på att kräkas. Han hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?
Har du trillat på huvet idag Geddan? 8) Stort sett all olivolja i svenska affärer (iaf i dom stora kedjorna) är kallpressad. Däremot görs oljorna på mer eller mindre mogna oliver. Ju mognare desto mildare (alt snällare) smak. Ju grönare eller omognare, desto mer beska, pepprighet etc.
Sen har vi olika olivsorter, jordmån, klimat, bla-bla-bla... Men det vet ju redan :wink:
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
anli
VIP medlem
Inlägg: 10861
Blev medlem: tis 25 jul 2006, 12:40
Ort: Uppsala

Inlägg av anli »

Geddy_Lee skrev:hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?
Jag fattar inte... sk vanlig olivolja som knappt finns längre är ju frän och rå i smaken?
TECHNICIÄNS ÖF SPÅCE SHIP EÅRTH THIS IS YÖÜR CÄPTÅIN SPEÄKING YÖÜR ØÅPTÅIN IS DEA̋D
Användarvisningsbild
anli
VIP medlem
Inlägg: 10861
Blev medlem: tis 25 jul 2006, 12:40
Ort: Uppsala

Inlägg av anli »

dereborn skrev:
anli skrev:
dereborn skrev:Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!
Dom har jag missat... var hittar man sådana?
På ICA...
Jag ringer hem till gumman och ber att hon handlar dylika till eftermiddagens drink!
TECHNICIÄNS ÖF SPÅCE SHIP EÅRTH THIS IS YÖÜR CÄPTÅIN SPEÄKING YÖÜR ØÅPTÅIN IS DEA̋D
dereborn

Inlägg av dereborn »

OK, virrpannor. Så här är det:

"Den bättre oljan framställs genom att oliverna pressas vid måttlig temperatur, så kallad kallpressning, vilket innebär att temperaturen ska hållas inom 28 °C-35 °C. Kallpressning av olivolja är en kemikaliefri process där man endast använder tryck för att producera högkvalitativ olja.

Den olja som därefter återstår i fruktmassan extraheras med olika industriella metoder (varmpressning). Därvid kan diverse tillsatser förekomma."


Så Geddy, om du föredrar varmpressad olja framför en extra vergine kallpressad, så har dina smaklökar spelat dej ett spratt!
Skriv svar