dereborn skrev:Ni har väl inte missat oliverna med citronskal i stället för pimiento? Dom är kanon till drajman!
Dom har jag missat... var hittar man sådana?
På ICA...
Och Geddy:
Oliver är en självklar ingrediens i en riktig Dry Martini, liksom även t.ex. i Grekisk Sallad (Kalamatas) samt på en god pizza (Tonfisk räkor lök o svarta oliver)
dereborn skrev:
Och Geddy:
Oliver är en självklar ingrediens i en riktig Dry Martini, liksom även t.ex. i Grekisk Sallad (Kalamatas) samt på en god pizza (Tonfisk räkor lök o svarta oliver)
Tror inte Hin bor i dessa.
Du kan få mina!
Igår hade de hackat dem i salladen, när jag beställde en kycklinglasagne.
Men jag gick inte på det.
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
Kallpressad olivolja kommer från samma ställe.
Beställde en vedugsnbakad pizza med parmaskinka och ruccola (halv inbakad)
och redan när servitören kommer till bordet så känner jag att någonting inte stämmer.
Jag höll på att kräkas. Han hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
Men det är ju skillnad på Oliver och Oliver..
Kalamatas gillar jag bara i mat.. Hacka ner lagom mycket oliver i hammalagat mos med pressad vitlök och svartpeppar.. Perfekt till parmalindad kykling!
Dom enda oliverna jag inte kan tolerera e dom där spanska svarta urkärnade som alla "lunchrestauranger" envisas med att ha i sina salladsbufféer o andra "vegetariska" kreationer. Dom smakar bara saltvatten.
Samma matinstitutioner fö som använder sån där dansk mjölkfeta med samma smak o textur som suddgummi. Bläää!
Men det är ju skillnad på Oliver och Oliver..
Kalamatas gillar jag bara i mat.. Hacka ner lagom mycket oliver i hammalagat mos med pressad vitlök och svartpeppar.. Perfekt till parmalindad kykling!
Geddy_Lee skrev:Kallpressad olivolja kommer från samma ställe.
Beställde en vedugsnbakad pizza med parmaskinka och ruccola (halv inbakad)
och redan när servitören kommer till bordet så känner jag att någonting inte stämmer.
Jag höll på att kräkas. Han hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?
Har du trillat på huvet idag Geddan? Stort sett all olivolja i svenska affärer (iaf i dom stora kedjorna) är kallpressad. Däremot görs oljorna på mer eller mindre mogna oliver. Ju mognare desto mildare (alt snällare) smak. Ju grönare eller omognare, desto mer beska, pepprighet etc.
Sen har vi olika olivsorter, jordmån, klimat, bla-bla-bla... Men det vet ju redan
Geddy_Lee skrev:hade hällt den över ruccolan.
Han fick göra om den.
Alltså...jag köper att vanlig olivolja kan förhöja smaken i matlagning, så länge det är en ingrediens.
men kallpressad....hur kan man äta det?
Jag fattar inte... sk vanlig olivolja som knappt finns längre är ju frän och rå i smaken?
TECHNICIÄNS ÖF SPÅCE SHIP EÅRTH THIS IS YÖÜR CÄPTÅIN SPEÄKING YÖÜR ØÅPTÅIN IS DEA̋D
"Den bättre oljan framställs genom att oliverna pressas vid måttlig temperatur, så kallad kallpressning, vilket innebär att temperaturen ska hållas inom 28 °C-35 °C. Kallpressning av olivolja är en kemikaliefri process där man endast använder tryck för att producera högkvalitativ olja.
Den olja som därefter återstår i fruktmassan extraheras med olika industriella metoder (varmpressning). Därvid kan diverse tillsatser förekomma."
Så Geddy, om du föredrar varmpressad olja framför en extra vergine kallpressad, så har dina smaklökar spelat dej ett spratt!