engson skrev:Igår spelade vi på ett lite speciellt ställe. Vi fick själva betala allt vi ville dricka (även kaffe och vatten). Ett av de andra banden fick sin medhavda öl och en flaska whisky beslagtagen i "logen"... Tur man är nykter nuförtiden, annars hade det känts snopet!
Jag antar att ni höll speltiden exakt på minuten?
Sonnerup 5:a, Rikshabacker 5:a, Epiphone Thunderbird Pro V, Bach Jazz 5:a + några till
Ampeg SVPCL & SVT-IIP, Lab iP 450, Magellan 800, Streamliner 600, tks 2 x 112 + 212 + lite till
Medlem av PrataBas Gubbklubb 50++
Mc Green skrev:Har fått vätskekollaps en par gånger, brottas med kramp i tid och otid, så......lösningen är sportdryck! I mängder! 2-3 liter per gig, har provat att dricka vatten, men det resulterar bara i att jag får springa på muggen hela natten, sportdrycken fastnar bättre.
Det är inte så att jag svettas kopiöst, men av ngn anledning så förbrukar jag mycket vätska vid gig.....vi spelar oftast 2,5-3 timmar....
Jag dricker också sportdryck under gigen när jag kommer ihåg att köpa med mig. Inte för att jag svettas speciellt mycket men det gör gott för själen och huve't med lite energi-/sportdryck, håller bättre reda på mig själv och låtarna då
Annars någon bira till maten innan gig och så brukar jag rätt ut be om en bärs när vi närmar oss slutet av setet, alltid någon i publiken som vill bistå då.
Mc Green skrev:Har fått vätskekollaps en par gånger, brottas med kramp i tid och otid, så......lösningen är sportdryck! I mängder! 2-3 liter per gig, har provat att dricka vatten, men det resulterar bara i att jag får springa på muggen hela natten, sportdrycken fastnar bättre.
Det är inte så att jag svettas kopiöst, men av ngn anledning så förbrukar jag mycket vätska vid gig.....vi spelar oftast 2,5-3 timmar....
Det där måste jag prova...
Råkar hyfsat ofta ut för kramp i armarna då jag gigar.
Brukar vara bra att äta bananer om man ofta får kramp. Finns någon vitamin i bananer som man ofta lider brist av om man får kramp. Har jag hört från kunnigt håll. Apor brukar sällan lida av kramp.
Jag dricker bara vatten. Utan kolsyra. Annars rapar man så hemskt när man ska skricka i micken. Efter gigg dricker jag oftast öl. Helst IPA (helst Bulldog)
Enkelt
Leading Light
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=imATF-ZkoEc[/youtube] Fender 70's Precision Olympic White
EBS Multidrive och Multicomp
Korg Pitchblack
Ibanez Pd7 + Boss LS-2
Rocktron Hush Super C
Ampeg Svt-3 Pro, Svt410He, Svt115E
Dricker också oftast bira på gig om möjlighet finns, gör bara gott för scenshoweriet och spelar mer avslappnat. Gäller att veta sina gränser bara så är det inga problem, man offrar ofta hela helger för att spela för mer eller mindre plus minus noll och då har man rätt att ha kul också och som sagt gör vi alltid bättre ifrån oss med ett par uppvärmningsöl i magen. Har spelat dyngrak en gång och det gör jag aldrig om, även om jag hade turen att inte höras ändå det giget.
Nästan uteslutande vanligt kranvatten. Ibland någon pilsner framemot slutet, typ pausen mellan näst sista och sista set, och under sista set. Basandet brukar inte bli så värst lidande av att dricka öl/alkohol innan, men däremot brukar sångrösten skita sig ganska snabbt.
Har väl hänt att man lirat rejält dragen vid några tillfällen, men då har det varit gratisgig för kompisgäng. På ett betalt gig vill jag vara seriös gentemot kunden.
Per skrev:Gratisgig hos kompisar: Öl
Betalt gig: Vatten (mängder)
Jag anammar en liknande filosofi, även om jag som småbarnsfar oftast är tvungen att ersätta vatten med läsk för att klara av att hålla mig vaken efter kl 22.
Mc Green skrev:Har varit med om samma sak för ett år sedan. Vi blev bjudna på mat innan gig i ett avskilt utrymme och ingen dryck bjöds. Då togs det fram pilsner ur nödproviantboxen vilket renderade i en lång utläggning om att äventyra utskänkningstillstånd mm.....
Varför inte vara jättetydlig då och dessutom medleverera Loka eller Cola eller nåt?
Inte för att vara gubbgrinig nu men ägaren har en poäng, att riskera utskäningtillståndet är ganska allvarligt och måste man vara övertydlig med det? Ett tips ang vad som ingår är att fråga först vad som ingår så slipper man onödigt tjat om det när det ska götas mitt i natten och alla är trötta. Spar kontrakt eller mail etc och visa upp om det blir väsen.
Själv väljer jag tillfälle om jag tar en pilsner eller inte, man sitter inte med bira på ett radio jobb kl11 på förmiddagen:)
Men är det pubgig och man får ta med sig en bira "upp" så säger jag inte nej om tillfället är rätt.
Mc Green skrev:Har varit med om samma sak för ett år sedan. Vi blev bjudna på mat innan gig i ett avskilt utrymme och ingen dryck bjöds. Då togs det fram pilsner ur nödproviantboxen vilket renderade i en lång utläggning om att äventyra utskänkningstillstånd mm.....
Varför inte vara jättetydlig då och dessutom medleverera Loka eller Cola eller nåt?
Inte för att vara gubbgrinig nu men ägaren har en poäng, att riskera utskäningtillståndet är ganska allvarligt och måste man vara övertydlig med det? Ett tips ang vad som ingår är att fråga först vad som ingår så slipper man onödigt tjat om det när det ska götas mitt i natten och alla är trötta. Spar kontrakt eller mail etc och visa upp om det blir väsen.
Själv väljer jag tillfälle om jag tar en pilsner eller inte, man sitter inte med bira på ett radio jobb kl11 på förmiddagen:)
Men är det pubgig och man får ta med sig en bira "upp" så säger jag inte nej om tillfället är rätt.
Då borde ägaren ha varit tydlig med det.
Såklart man respekterar de regler man känner till, men att det explicit inte fanns utskänkningstillstånd (ens gratis för inhyrda musik) i det enskilda utrymmet kan man faktiskt inte förväntas känna till.
Gissningsvis hade det inte skrivits eller sagts ett ord om pilsner till maten vid det där tillfället.
(Och ärligt talat tror jag ägaren drog till med en rövare för att han ville dra ned gaget med ölnotan iom att inte ens vatten/läsk erbjöds).
Mc Green skrev:Har varit med om samma sak för ett år sedan. Vi blev bjudna på mat innan gig i ett avskilt utrymme och ingen dryck bjöds. Då togs det fram pilsner ur nödproviantboxen vilket renderade i en lång utläggning om att äventyra utskänkningstillstånd mm.....
Varför inte vara jättetydlig då och dessutom medleverera Loka eller Cola eller nåt?
Inte för att vara gubbgrinig nu men ägaren har en poäng, att riskera utskäningtillståndet är ganska allvarligt och måste man vara övertydlig med det? Ett tips ang vad som ingår är att fråga först vad som ingår så slipper man onödigt tjat om det när det ska götas mitt i natten och alla är trötta. Spar kontrakt eller mail etc och visa upp om det blir väsen.
Själv väljer jag tillfälle om jag tar en pilsner eller inte, man sitter inte med bira på ett radio jobb kl11 på förmiddagen:)
Men är det pubgig och man får ta med sig en bira "upp" så säger jag inte nej om tillfället är rätt.
Då borde ägaren ha varit tydlig med det.
Såklart man respekterar de regler man känner till, men att det explicit inte fanns utskänkningstillstånd (ens gratis för inhyrda musik) i det enskilda utrymmet kan man faktiskt inte förväntas känna till.
Gissningsvis hade det inte skrivits eller sagts ett ord om pilsner till maten vid det där tillfället.
(Och ärligt talat tror jag ägaren drog till med en rövare för att han ville dra ned gaget med ölnotan iom att inte ens vatten/läsk erbjöds).
En apis som inte ens erbjuder vatten till maten går fetbort!
Mc Green skrev:Har varit med om samma sak för ett år sedan. Vi blev bjudna på mat innan gig i ett avskilt utrymme och ingen dryck bjöds. Då togs det fram pilsner ur nödproviantboxen vilket renderade i en lång utläggning om att äventyra utskänkningstillstånd mm.....
Varför inte vara jättetydlig då och dessutom medleverera Loka eller Cola eller nåt?
Inte för att vara gubbgrinig nu men ägaren har en poäng, att riskera utskäningtillståndet är ganska allvarligt och måste man vara övertydlig med det? Ett tips ang vad som ingår är att fråga först vad som ingår så slipper man onödigt tjat om det när det ska götas mitt i natten och alla är trötta. Spar kontrakt eller mail etc och visa upp om det blir väsen.
Själv väljer jag tillfälle om jag tar en pilsner eller inte, man sitter inte med bira på ett radio jobb kl11 på förmiddagen:)
Men är det pubgig och man får ta med sig en bira "upp" så säger jag inte nej om tillfället är rätt.
Då borde ägaren ha varit tydlig med det.
Såklart man respekterar de regler man känner till, men att det explicit inte fanns utskänkningstillstånd (ens gratis för inhyrda musik) i det enskilda utrymmet kan man faktiskt inte förväntas känna till.
Gissningsvis hade det inte skrivits eller sagts ett ord om pilsner till maten vid det där tillfället.
(Och ärligt talat tror jag ägaren drog till med en rövare för att han ville dra ned gaget med ölnotan iom att inte ens vatten/läsk erbjöds).
Man får inte ta med egen 'sprit' till krogen, då riskerar ägaren sitt tillstånd....kanske han drog till en rövare, tänkte mest bara dela med av vad man får passa sig för och att det kan vara bra att hålla lite koll så att man har ett gigställe att komma tillbaka till eller för andra band, mina 5 cent på det.....sen om en apis inte bjuder på vatten så är det rätt snålt, sen kan man väl bara skita i och lira där igen och ta dom goa ställena isf.
Mc Green skrev:Har varit med om samma sak för ett år sedan. Vi blev bjudna på mat innan gig i ett avskilt utrymme och ingen dryck bjöds. Då togs det fram pilsner ur nödproviantboxen vilket renderade i en lång utläggning om att äventyra utskänkningstillstånd mm.....
Varför inte vara jättetydlig då och dessutom medleverera Loka eller Cola eller nåt?
Inte för att vara gubbgrinig nu men ägaren har en poäng, att riskera utskäningtillståndet är ganska allvarligt och måste man vara övertydlig med det? Ett tips ang vad som ingår är att fråga först vad som ingår så slipper man onödigt tjat om det när det ska götas mitt i natten och alla är trötta. Spar kontrakt eller mail etc och visa upp om det blir väsen.
Själv väljer jag tillfälle om jag tar en pilsner eller inte, man sitter inte med bira på ett radio jobb kl11 på förmiddagen:)
Men är det pubgig och man får ta med sig en bira "upp" så säger jag inte nej om tillfället är rätt.
Då borde ägaren ha varit tydlig med det.
Såklart man respekterar de regler man känner till, men att det explicit inte fanns utskänkningstillstånd (ens gratis för inhyrda musik) i det enskilda utrymmet kan man faktiskt inte förväntas känna till.
Gissningsvis hade det inte skrivits eller sagts ett ord om pilsner till maten vid det där tillfället.
(Och ärligt talat tror jag ägaren drog till med en rövare för att han ville dra ned gaget med ölnotan iom att inte ens vatten/läsk erbjöds).
Man får inte ta med egen 'sprit' till krogen, då riskerar ägaren sitt tillstånd....kanske han drog till en rövare, tänkte mest bara dela med av vad man får passa sig för och att det kan vara bra att hålla lite koll så att man har ett gigställe att komma tillbaka till eller för andra band, mina 5 cent på det.....sen om en apis inte bjuder på vatten så är det rätt snålt, sen kan man väl bara skita i och lira där igen och ta dom goa ställena isf.
Jag hade nog å andra sidan frågat om dryck till maten jag, och kanske t.o.m. sagt att en öl vore gott.
Mc Green skrev:Har varit med om samma sak för ett år sedan. Vi blev bjudna på mat innan gig i ett avskilt utrymme och ingen dryck bjöds. Då togs det fram pilsner ur nödproviantboxen vilket renderade i en lång utläggning om att äventyra utskänkningstillstånd mm.....
Varför inte vara jättetydlig då och dessutom medleverera Loka eller Cola eller nåt?
Inte för att vara gubbgrinig nu men ägaren har en poäng, att riskera utskäningtillståndet är ganska allvarligt och måste man vara övertydlig med det? Ett tips ang vad som ingår är att fråga först vad som ingår så slipper man onödigt tjat om det när det ska götas mitt i natten och alla är trötta. Spar kontrakt eller mail etc och visa upp om det blir väsen.
Själv väljer jag tillfälle om jag tar en pilsner eller inte, man sitter inte med bira på ett radio jobb kl11 på förmiddagen:)
Men är det pubgig och man får ta med sig en bira "upp" så säger jag inte nej om tillfället är rätt.
Då borde ägaren ha varit tydlig med det.
Såklart man respekterar de regler man känner till, men att det explicit inte fanns utskänkningstillstånd (ens gratis för inhyrda musik) i det enskilda utrymmet kan man faktiskt inte förväntas känna till.
Gissningsvis hade det inte skrivits eller sagts ett ord om pilsner till maten vid det där tillfället.
(Och ärligt talat tror jag ägaren drog till med en rövare för att han ville dra ned gaget med ölnotan iom att inte ens vatten/läsk erbjöds).
Man får inte ta med egen 'sprit' till krogen, då riskerar ägaren sitt tillstånd....kanske han drog till en rövare, tänkte mest bara dela med av vad man får passa sig för och att det kan vara bra att hålla lite koll så att man har ett gigställe att komma tillbaka till eller för andra band, mina 5 cent på det.....sen om en apis inte bjuder på vatten så är det rätt snålt, sen kan man väl bara skita i och lira där igen och ta dom goa ställena isf.
Jag hade nog å andra sidan frågat om dryck till maten jag, och kanske t.o.m. sagt att en öl vore gott.
Mc Green skrev:Har varit med om samma sak för ett år sedan. Vi blev bjudna på mat innan gig i ett avskilt utrymme och ingen dryck bjöds. Då togs det fram pilsner ur nödproviantboxen vilket renderade i en lång utläggning om att äventyra utskänkningstillstånd mm.....
Varför inte vara jättetydlig då och dessutom medleverera Loka eller Cola eller nåt?
Inte för att vara gubbgrinig nu men ägaren har en poäng, att riskera utskäningtillståndet är ganska allvarligt och måste man vara övertydlig med det? Ett tips ang vad som ingår är att fråga först vad som ingår så slipper man onödigt tjat om det när det ska götas mitt i natten och alla är trötta. Spar kontrakt eller mail etc och visa upp om det blir väsen.
Själv väljer jag tillfälle om jag tar en pilsner eller inte, man sitter inte med bira på ett radio jobb kl11 på förmiddagen:)
Men är det pubgig och man får ta med sig en bira "upp" så säger jag inte nej om tillfället är rätt.
Då borde ägaren ha varit tydlig med det.
Såklart man respekterar de regler man känner till, men att det explicit inte fanns utskänkningstillstånd (ens gratis för inhyrda musik) i det enskilda utrymmet kan man faktiskt inte förväntas känna till.
M
Gissningsvis hade det inte skrivits eller sagts ett ord om pilsner till maten vid det där tillfället.
(Och ärligt talat tror jag ägaren drog till med en rövare för att han ville dra ned gaget med ölnotan iom att inte ens vatten/läsk erbjöds).
Man får inte ta med egen 'sprit' till krogen, då riskerar ägaren sitt tillstånd....kanske han drog till en rövare, tänkte mest bara dela med av vad man får passa sig för och att det kan vara bra att hålla lite koll så att man har ett gigställe att komma tillbaka till eller för andra band, mina 5 cent på det.....sen om en apis inte bjuder på vatten så är det rätt snålt, sen kan man väl bara skita i och lira där igen och ta dom goa ställena isf.
Jag hade nog å andra sidan frågat om dryck till maten jag, och kanske t.o.m. sagt att en öl vore gott.
Trodde vi spelade i samma lag här....ha det så gott!
Mc Green skrev:Har varit med om samma sak för ett år sedan. Vi blev bjudna på mat innan gig i ett avskilt utrymme och ingen dryck bjöds. Då togs det fram pilsner ur nödproviantboxen vilket renderade i en lång utläggning om att äventyra utskänkningstillstånd mm.....
Varför inte vara jättetydlig då och dessutom medleverera Loka eller Cola eller nåt?
Inte för att vara gubbgrinig nu men ägaren har en poäng, att riskera utskäningtillståndet är ganska allvarligt och måste man vara övertydlig med det? Ett tips ang vad som ingår är att fråga först vad som ingår så slipper man onödigt tjat om det när det ska götas mitt i natten och alla är trötta. Spar kontrakt eller mail etc och visa upp om det blir väsen.
Själv väljer jag tillfälle om jag tar en pilsner eller inte, man sitter inte med bira på ett radio jobb kl11 på förmiddagen:)
Men är det pubgig och man får ta med sig en bira "upp" så säger jag inte nej om tillfället är rätt.
Då borde ägaren ha varit tydlig med det.
Såklart man respekterar de regler man känner till, men att det explicit inte fanns utskänkningstillstånd (ens gratis för inhyrda musik) i det enskilda utrymmet kan man faktiskt inte förväntas känna till.
Gissningsvis hade det inte skrivits eller sagts ett ord om pilsner till maten vid det där tillfället.
(Och ärligt talat tror jag ägaren drog till med en rövare för att han ville dra ned gaget med ölnotan iom att inte ens vatten/läsk erbjöds).
Man får inte ta med egen 'sprit' till krogen, då riskerar ägaren sitt tillstånd....kanske han drog till en rövare, tänkte mest bara dela med av vad man får passa sig för och att det kan vara bra att hålla lite koll så att man har ett gigställe att komma tillbaka till eller för andra band, mina 5 cent på det.....sen om en apis inte bjuder på vatten så är det rätt snålt, sen kan man väl bara skita i och lira där igen och ta dom goa ställena isf.
Jag hade nog å andra sidan frågat om dryck till maten jag, och kanske t.o.m. sagt att en öl vore gott.
Vad ska dom röda sakerna betyda då?
De röda sakerna var utdrag ur ditt inlägg som jag tyckte var lite roliga ihop.
- Ett ställe att komma tillbaka till.
- Skita i att lira där igen.
spaceboy skrev:Trodde vi spelade i samma lag här....ha det så gott!
Det gör vi.
Men jag hänger inte på PB 24/7 så ibland får man vänta lite på svar på frågor om hur jag menade med det ena eller andra...