
Bra fin restaurang i Stockholm?
-
- Medlem+
- Inlägg: 853
- Blev medlem: fre 27 feb 2009, 15:11
- Ort: Stockholm
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Det blir skitbra! 

- AlbinH
- VIP medlem
- Inlägg: 4057
- Blev medlem: fre 08 apr 2011, 21:49
- Ort: San Franseslöv, Scanefornien
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Var försiktig med det där. Min sagesman, som är född i Åsele, har varnat för de långsiktiga konsekvenserna av överdriven konsumtion. Det kan bli svårt att sluta...ff´s pfyrix skrev: Jag menar vem kan motstå att få knapra lite på rökt renpenis.![]()
Stolt sponsor av Fender, BaCH, Ibanez, Sigma, Fenix, Squier, Hohner, Yamaha, Vox, Casio, Korg, Peavey, Roland, Epiphone, Ovation och Orange. Samt okritisk traktör av ukulele, näsflöjt, kazoo och mungiga; tillika ägare av en albansk Çifteli.
- Jan Hellman
- VIP medlem
- Inlägg: 21030
- Blev medlem: sön 11 nov 2007, 15:47
- Ort: Södermalm
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
http://www.dn.se/pa-stan/gulddraken/gul ... elades-ut/
Oaxen. Vad var det jag sa......? Lyssna på Farbror Jan nästa gång.....
Oaxen. Vad var det jag sa......? Lyssna på Farbror Jan nästa gång.....

- fieldflower
- Hedersmedlem
- Inlägg: 26830
- Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
- Ort: Stockholm
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Gulddrake eller 2 stjärnor i Michelin-guiden...Jan Hellman skrev:http://www.dn.se/pa-stan/gulddraken/gul ... elades-ut/
Oaxen. Vad var det jag sa......? Lyssna på Farbror Jan nästa gång.....

Skämt åsido - såklart kanongott, men den menyn har man ju råd med på egen plånbok och det ligger förjäkla avigt till...
Medlem i PB50+
- Jan Hellman
- VIP medlem
- Inlägg: 21030
- Blev medlem: sön 11 nov 2007, 15:47
- Ort: Södermalm
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Det inlägget var mest skrivet med glimten i ögat och det självklara i att alltid skriva "vad var det jag sa....." när ens eget krogförslag precis vunnit ett pris....fieldflower skrev:Gulddrake eller 2 stjärnor i Michelin-guiden...Jan Hellman skrev:http://www.dn.se/pa-stan/gulddraken/gul ... elades-ut/
Oaxen. Vad var det jag sa......? Lyssna på Farbror Jan nästa gång.....
Skämt åsido - såklart kanongott, men den menyn har man ju råd med på egen plånbok och det ligger förjäkla avigt till...


Sen är det enbart krogar som legat i Stockholm och Göteborg som kommit med i Michelinguiden än så länge. Aldrig utanför dessa städer. Aldrig i någon annan stad och dom som åker runt och provsmakar skulle nog aldrig få för sig att ta sig neråt Trosa till och sedan åka båt ut till en ö..... Men nu har Oaxen åtminstone chansen. Får man gissa på att dom blir första restaurangen i landet med tre stjärnor? Då tänker jag skriva "Vad var det jag sa...." igen!

Michelinguiden kommer ut i mars om jag inte minns fel.
//J
- Håcke
- Medlem++
- Inlägg: 2555
- Blev medlem: tor 05 aug 2010, 01:21
- Ort: Hestra
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Är det inte dags för en recension snart här?
Fender J, Fender P Lyte, Blade J, Wasabasen, Cort Arona B4 Sandberg
- jimbeam
- Medlem+
- Inlägg: 2352
- Blev medlem: ons 17 mar 2010, 15:06
- Ort: Lindesberg
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Mig veteligt är det ett par veckor kvar till alla hjärtans..Håcke skrev:Är det inte dags för en recension snart här?
- fieldflower
- Hedersmedlem
- Inlägg: 26830
- Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
- Ort: Stockholm
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Jo, det känns lite förmätet att recensera en sådan restaurang innan man besökt den.jimbeam skrev:Mig veteligt är det ett par veckor kvar till alla hjärtans..Håcke skrev:Är det inte dags för en recension snart här?
Men det har ju gjorts förr...

Medlem i PB50+
- Håcke
- Medlem++
- Inlägg: 2555
- Blev medlem: tor 05 aug 2010, 01:21
- Ort: Hestra
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Aha!
Missade den lilla detaljen.
Missade den lilla detaljen.
Fender J, Fender P Lyte, Blade J, Wasabasen, Cort Arona B4 Sandberg
- fieldflower
- Hedersmedlem
- Inlägg: 26830
- Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
- Ort: Stockholm
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Rapport från gårdagen på Frantzéns:
Bara att utanför mötas av en äldre herre i plommonstop och fluga som hälsar en välkommen med namn känns som en bra inledning.
Väl inne försvann jackorna nånstans och vi satte oss till bords.
Det är ganska enkelt att välja mat för det finns bara en meny - take it or leave it.
Den beskrivs mer än lovligt fluffigt såsom Prologue, Appetizer, "Bread", Signature, Catch of today, Bird in two ways, Patisserie.
Skippade vinpaketet och tog ett enkelt glas rött vin istället, och hustrun som inte gillar alkohol till maten drack vatten.
I tur och ordning:
Canapéerna var såhär i efterhand kvällens höjdpunkt. 4 helt otroliga smaker. Då jag fick den första i munnen tänkte jag "Nu förstår jag vad de menar med Michelin-stjärnor".
Ostron med granolja, getmjölk, valnöt och lingon.
Kungskrabba poacherad i öl och dill.
Horse tataki och riven frusen lever på bädd av mossa.
Benmärg, kaviar, persilja.
"Bröd" visade sig vara en skål med fermenterat bröd med syrlig mjölk och rökt baconfett.
Sedan kom signaturrätterna.
Mussla med en massa gott (minns inte exakt) med tryffel på. Till detta örtsmör som kärnades till smör för hand vid bordet.
Då musslan var uppäten kom de med buljong som hälldes i musselskalet, och dracks som soppa.
Nu kom en rätt med trädgårdstema och 29(!) ingredienser. Varje del smakade bra, och varje del smakade bra i kombination med de andra. Det som var kvar av örtsmöret smältes vid bordet och hälldes ovanpå.
Catch of today var torsk med lök och en massa annat.
Ett litet knäckebröd med duvlevermousse och konfiterat duvlår
Blodduva med ett halvt duvhjärta, med rödbeta, balsamicodressing och lakrits.
Sedan efterrätter.
"Hot orange" var en mousse på morötter ovanpå havtorn och med lite chili.
Björkglass (syrlig) på nån söt krämig sak, och rivna rostade granbarr (lite grovt och beskt) i botten.
Och till sist en chokladmoussetårta med lite hallonsmak och ett hallonkex.
All in all: Den bästa smakupplevelsen någonsin.
Mysig stämning och väldigt trevlig presentation av rätterna. Familjär stämning med servitörer och servitriser.
Det är lite av en "2 sparrisar i kors"-restaurang, men eftersom det var 15 väldigt olika "2 sparrisar i kors" gick man inte därifrån hungrig. Inte stoppmätt, men inte hungrig. Lagom.
Bäst: Kanapéerna. Helt sanslösa smaker! Kan vara för att det var det första man fick - inte otänkbart att man blev lite avtrubbad med tiden.
Sämst: Blodduva med rödbeta. Ganska jordig smak där rödbetan tog över. Fortfarande jättegott, men inte samma spännande kombinationer och smaker som de övriga rätterna.
Pris: Ett glas vin visade sig kosta 275:- så något under 5000:- för 2 personer.
Prisvärt? Ja, om man har råd (eller om jobbet betalar).
Bara att utanför mötas av en äldre herre i plommonstop och fluga som hälsar en välkommen med namn känns som en bra inledning.
Väl inne försvann jackorna nånstans och vi satte oss till bords.
Det är ganska enkelt att välja mat för det finns bara en meny - take it or leave it.
Den beskrivs mer än lovligt fluffigt såsom Prologue, Appetizer, "Bread", Signature, Catch of today, Bird in two ways, Patisserie.
Skippade vinpaketet och tog ett enkelt glas rött vin istället, och hustrun som inte gillar alkohol till maten drack vatten.
I tur och ordning:
Canapéerna var såhär i efterhand kvällens höjdpunkt. 4 helt otroliga smaker. Då jag fick den första i munnen tänkte jag "Nu förstår jag vad de menar med Michelin-stjärnor".
Ostron med granolja, getmjölk, valnöt och lingon.
Kungskrabba poacherad i öl och dill.
Horse tataki och riven frusen lever på bädd av mossa.
Benmärg, kaviar, persilja.
"Bröd" visade sig vara en skål med fermenterat bröd med syrlig mjölk och rökt baconfett.
Sedan kom signaturrätterna.
Mussla med en massa gott (minns inte exakt) med tryffel på. Till detta örtsmör som kärnades till smör för hand vid bordet.
Då musslan var uppäten kom de med buljong som hälldes i musselskalet, och dracks som soppa.
Nu kom en rätt med trädgårdstema och 29(!) ingredienser. Varje del smakade bra, och varje del smakade bra i kombination med de andra. Det som var kvar av örtsmöret smältes vid bordet och hälldes ovanpå.
Catch of today var torsk med lök och en massa annat.
Ett litet knäckebröd med duvlevermousse och konfiterat duvlår
Blodduva med ett halvt duvhjärta, med rödbeta, balsamicodressing och lakrits.
Sedan efterrätter.
"Hot orange" var en mousse på morötter ovanpå havtorn och med lite chili.
Björkglass (syrlig) på nån söt krämig sak, och rivna rostade granbarr (lite grovt och beskt) i botten.
Och till sist en chokladmoussetårta med lite hallonsmak och ett hallonkex.
All in all: Den bästa smakupplevelsen någonsin.
Mysig stämning och väldigt trevlig presentation av rätterna. Familjär stämning med servitörer och servitriser.
Det är lite av en "2 sparrisar i kors"-restaurang, men eftersom det var 15 väldigt olika "2 sparrisar i kors" gick man inte därifrån hungrig. Inte stoppmätt, men inte hungrig. Lagom.
Bäst: Kanapéerna. Helt sanslösa smaker! Kan vara för att det var det första man fick - inte otänkbart att man blev lite avtrubbad med tiden.
Sämst: Blodduva med rödbeta. Ganska jordig smak där rödbetan tog över. Fortfarande jättegott, men inte samma spännande kombinationer och smaker som de övriga rätterna.
Pris: Ett glas vin visade sig kosta 275:- så något under 5000:- för 2 personer.
Prisvärt? Ja, om man har råd (eller om jobbet betalar).
Senast redigerad av fieldflower den lör 15 feb 2014, 18:49, redigerad totalt 1 gånger.
Medlem i PB50+
- AlbinH
- VIP medlem
- Inlägg: 4057
- Blev medlem: fre 08 apr 2011, 21:49
- Ort: San Franseslöv, Scanefornien
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Grattis till er Valentin!
Visst är det, på köksfranska, Skitkul att äta "mat" på det här sättet!
Jag älskar att bli överraskad och gärna lurad av smaker och råvaror.
Vilken häftig meny! Jag får nästan GAS...
Visst är det, på köksfranska, Skitkul att äta "mat" på det här sättet!

Jag älskar att bli överraskad och gärna lurad av smaker och råvaror.
Vilken häftig meny! Jag får nästan GAS...
Stolt sponsor av Fender, BaCH, Ibanez, Sigma, Fenix, Squier, Hohner, Yamaha, Vox, Casio, Korg, Peavey, Roland, Epiphone, Ovation och Orange. Samt okritisk traktör av ukulele, näsflöjt, kazoo och mungiga; tillika ägare av en albansk Çifteli.
- Håcke
- Medlem++
- Inlägg: 2555
- Blev medlem: tor 05 aug 2010, 01:21
- Ort: Hestra
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Det var den häftigaste menyn jag läst!
Grattis till er båda!
Tack för att du delade med dig av upplevelsen!
Grattis till er båda!
Tack för att du delade med dig av upplevelsen!
Fender J, Fender P Lyte, Blade J, Wasabasen, Cort Arona B4 Sandberg
- Tripod
- Medlem++
- Inlägg: 3040
- Blev medlem: tor 01 nov 2007, 10:34
- Ort: Strömstad
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Kul läsning. Hade varit trevligt att prova. Men dessvärre lär inte mitt jobb betala det.
Det bästa jag ätit i Sverige är nog på restaurang Gässlingen Brännkyrkag. 93 i Stockholm. De har haft en guide Micheline-stjärna, men förlorat den. De brukar göra mycket cateringjobb åt regeringen, t ex vid utländska besök. Åtminstone på 90-talet, när ägarna var kompisar till min fru och mig.
Alsterns värdshus utanför Karlstad hade också ett otroligt julbord som jag avåt med Värmlands Folkblad 1984.
Det bästa jag ätit i Sverige är nog på restaurang Gässlingen Brännkyrkag. 93 i Stockholm. De har haft en guide Micheline-stjärna, men förlorat den. De brukar göra mycket cateringjobb åt regeringen, t ex vid utländska besök. Åtminstone på 90-talet, när ägarna var kompisar till min fru och mig.
Alsterns värdshus utanför Karlstad hade också ett otroligt julbord som jag avåt med Värmlands Folkblad 1984.
http://www.myspace.com/stefanmarkebo" onclick="window.open(this.href);return false;
Medlem av PrataBas gubbklubb 40+ (till och med 50+)
smarkebo på Skype
Medlem av PrataBas gubbklubb 40+ (till och med 50+)
smarkebo på Skype
- midlifecrisis
- Medlem++
- Inlägg: 4212
- Blev medlem: lör 24 jan 2009, 11:40
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Skall käka på Lux ikväll. Nån som har varit där? Är den bra?
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
- Zyrran
- Medlem++
- Inlägg: 3028
- Blev medlem: ons 22 jul 2009, 13:16
- Ort: Stockholm
Re: Bra fin restaurang i Stockholm?
Min sambo och hennes jobb var där för en månad sen, mycket bra mat och supergott! Även min kollega som är gammal kock rankar dem väldigt högt.