köks-fetischister?
- Diesel
- Medlem++
- Inlägg: 6946
- Blev medlem: tor 01 mar 2007, 23:36
- Ort: Umeå
köks-fetischister?
Finns det några sånna på forumet?
Ialla fall skulle jag vilja veta om någon har något tips på en bra billig magnetlist för att sätta knivarna på väggen samt något bra för att slipa knivarna med?
Ialla fall skulle jag vilja veta om någon har något tips på en bra billig magnetlist för att sätta knivarna på väggen samt något bra för att slipa knivarna med?
Senast redigerad av Diesel den tor 20 mar 2008, 00:05, redigerad totalt 1 gånger.
- hosse
- Medlem+++
- Inlägg: 14601
- Blev medlem: sön 16 jul 2006, 16:53
- Ort: Solna
fan, är du ingen äkta norrlänning?! trodde du satte kniven direkt i matbordet när du var klar. gå ut och slipa mot en bra sten om du är riktig man 

www.chucknorrisfacts.com
www.myspace.com/sleepingdervish
snus och kaffe, a match made in heaven.
"When in doubt, skriv 'dom'."
www.myspace.com/sleepingdervish
snus och kaffe, a match made in heaven.
"When in doubt, skriv 'dom'."
- Diesel
- Medlem++
- Inlägg: 6946
- Blev medlem: tor 01 mar 2007, 23:36
- Ort: Umeå
- hosse
- Medlem+++
- Inlägg: 14601
- Blev medlem: sön 16 jul 2006, 16:53
- Ort: Solna
veklingDiesel skrev:allt beror på hur många kronor man lagt på knivar för att man tycker det är skoj med matlagning och hur mycke man vill få liggahosse skrev:fan, är du ingen äkta norrlänning?! trodde du satte kniven direkt i matbordet när du var klar. gå ut och slipa mot en bra sten om du är riktig man

www.chucknorrisfacts.com
www.myspace.com/sleepingdervish
snus och kaffe, a match made in heaven.
"When in doubt, skriv 'dom'."
www.myspace.com/sleepingdervish
snus och kaffe, a match made in heaven.
"When in doubt, skriv 'dom'."
- Diesel
- Medlem++
- Inlägg: 6946
- Blev medlem: tor 01 mar 2007, 23:36
- Ort: Umeå
morakniven duger till falukorv men fan inget annathosse skrev:veklingDiesel skrev:allt beror på hur många kronor man lagt på knivar för att man tycker det är skoj med matlagning och hur mycke man vill få liggahosse skrev:fan, är du ingen äkta norrlänning?! trodde du satte kniven direkt i matbordet när du var klar. gå ut och slipa mot en bra sten om du är riktig man

- hosse
- Medlem+++
- Inlägg: 14601
- Blev medlem: sön 16 jul 2006, 16:53
- Ort: Solna
en äkta norrlänning behöver inte annat än en skoter, en älgstudsare och en morakniv för att tillaga sig mat. du är uppenbarligen smygstånkhålmareDiesel skrev:morakniven duger till falukorv men fan inget annathosse skrev:veklingDiesel skrev:allt beror på hur många kronor man lagt på knivar för att man tycker det är skoj med matlagning och hur mycke man vill få liggahosse skrev:fan, är du ingen äkta norrlänning?! trodde du satte kniven direkt i matbordet när du var klar. gå ut och slipa mot en bra sten om du är riktig man

www.chucknorrisfacts.com
www.myspace.com/sleepingdervish
snus och kaffe, a match made in heaven.
"When in doubt, skriv 'dom'."
www.myspace.com/sleepingdervish
snus och kaffe, a match made in heaven.
"When in doubt, skriv 'dom'."
- Kim S
- Medlem++
- Inlägg: 3408
- Blev medlem: sön 13 maj 2007, 03:27
- Ort: Göteborg
Är ingen köks-fetischist, men har erfarenhet av två olika knivslipar av typen "jättebillig och finns på ICA". Funkar hur bra som helst. Vill man ha vassare så riskerar man nog att förstöra sina möjligheter till att lira bas. Ja, om man inte är skillad som Django...
Lado Superfalcon-2
Fender BG-29
SX P-bas
Ampeg B-100R (USA)
Ampeg PF-350 + TKS 112
Fender BG-29
SX P-bas
Ampeg B-100R (USA)
Ampeg PF-350 + TKS 112
- Klopper
- Hedersmedlem
- Inlägg: 18375
- Blev medlem: sön 12 aug 2007, 00:33
- Ort: Herd Island
Han grillade väl högertassen? Har jag för mig!Kim S skrev:Är ingen köks-fetischist, men har erfarenhet av två olika knivslipar av typen "jättebillig och finns på ICA". Funkar hur bra som helst. Vill man ha vassare så riskerar man nog att förstöra sina möjligheter till att lira bas. Ja, om man inte är skillad som Django...
"Hade han varit dubbelt så intelligent hade han varit halvidiot." Okänd tänkare.
"Jag kommer nog inte att använda allt plank, men de bräderna som håller ihop planket ska nog vara med." Tack Chriller!
Medlem av PrataBas gubbklubb 40+..
"Jag kommer nog inte att använda allt plank, men de bräderna som håller ihop planket ska nog vara med." Tack Chriller!

Medlem av PrataBas gubbklubb 40+..
- Kim S
- Medlem++
- Inlägg: 3408
- Blev medlem: sön 13 maj 2007, 03:27
- Ort: Göteborg
Tror jag inte...Klopper skrev:Han grillade väl högertassen? Har jag för mig!Kim S skrev:Är ingen köks-fetischist, men har erfarenhet av två olika knivslipar av typen "jättebillig och finns på ICA". Funkar hur bra som helst. Vill man ha vassare så riskerar man nog att förstöra sina möjligheter till att lira bas. Ja, om man inte är skillad som Django...
[youtube]http://youtube.com/watch?v=h4DDkhLM3wI[/youtube]
En gypsy-jazzgitarrist från typ 30-40-talet som bara kunde lira med två fingrar på vänsterhanden efter en brännskada. Lirade ändå skiten av alla andra!Skunkofant skrev:Vem är Django? Blyg
Tillägg: hade (enligt legenden) inte ens hört jazz förrän han var runt 20 bast.
Lado Superfalcon-2
Fender BG-29
SX P-bas
Ampeg B-100R (USA)
Ampeg PF-350 + TKS 112
Fender BG-29
SX P-bas
Ampeg B-100R (USA)
Ampeg PF-350 + TKS 112
- Marshall
- VIP medlem
- Inlägg: 5068
- Blev medlem: tis 20 nov 2007, 19:25
- Ort: Sollentuna
- Klopper
- Hedersmedlem
- Inlägg: 18375
- Blev medlem: sön 12 aug 2007, 00:33
- Ort: Herd Island
Sorry. Vänstertassen menade jag!Kim S skrev:Tror jag inte...Klopper skrev:Han grillade väl högertassen? Har jag för mig!Kim S skrev:Är ingen köks-fetischist, men har erfarenhet av två olika knivslipar av typen "jättebillig och finns på ICA". Funkar hur bra som helst. Vill man ha vassare så riskerar man nog att förstöra sina möjligheter till att lira bas. Ja, om man inte är skillad som Django...
[youtube]http://youtube.com/watch?v=h4DDkhLM3wI[/youtube]
En gypsy-jazzgitarrist från typ 30-40-talet som bara kunde lira med två fingrar på vänsterhanden efter en brännskada. Lirade ändå skiten av alla andra!Skunkofant skrev:Vem är Django? Blyg
Tillägg: hade (enligt legenden) inte ens hört jazz förrän han var runt 20 bast.

"Hade han varit dubbelt så intelligent hade han varit halvidiot." Okänd tänkare.
"Jag kommer nog inte att använda allt plank, men de bräderna som håller ihop planket ska nog vara med." Tack Chriller!
Medlem av PrataBas gubbklubb 40+..
"Jag kommer nog inte att använda allt plank, men de bräderna som håller ihop planket ska nog vara med." Tack Chriller!

Medlem av PrataBas gubbklubb 40+..
- fieldflower
- Hedersmedlem
- Inlägg: 26831
- Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
- Ort: Stockholm
Jag brukar köra med vanligt skärpstål modell halvbra på köksknivar (skippa rustas "medskick" och köp nåt i en köksbutik som iaf ser ut att funka - behöver inte kosta så mycket för det).
Med stål blir de ju inte riktigt lika vassa, men de får den där lite mikroskopiskt sågtandade eggen som är så perfekt på t.ex. tomater.
Håller hyfsat länge också.
Om jag vill ge knivarna ordentlig skärpa kör jag dock med keramiskt bryne a'la hundben: http://www.jakto.se/product.asp?pid=2552
Skärpan håller sig inte riktigt lika länge, men det blir riktigt, riktigt, otäckt vasst. Vet inte hur man bäst kan beskriva skärpa, men då man kan raka sig med kniven är man ungefär halvvägs...

Med stål blir de ju inte riktigt lika vassa, men de får den där lite mikroskopiskt sågtandade eggen som är så perfekt på t.ex. tomater.
Håller hyfsat länge också.
Om jag vill ge knivarna ordentlig skärpa kör jag dock med keramiskt bryne a'la hundben: http://www.jakto.se/product.asp?pid=2552
Skärpan håller sig inte riktigt lika länge, men det blir riktigt, riktigt, otäckt vasst. Vet inte hur man bäst kan beskriva skärpa, men då man kan raka sig med kniven är man ungefär halvvägs...


Medlem i PB50+
- Diesel
- Medlem++
- Inlägg: 6946
- Blev medlem: tor 01 mar 2007, 23:36
- Ort: Umeå
Ett keramiskt bryne måste jag nästan ha då jag har några knivar som är väldigt hårda
har dock kollat på något typ sånt här så är det enklare att få rätt vinkel http://www.eventkock.se/?cat_id=21&sct_ ... MAodIDUn7Q
har dock kollat på något typ sånt här så är det enklare att få rätt vinkel http://www.eventkock.se/?cat_id=21&sct_ ... MAodIDUn7Q
- broder blues
- Medlem++
- Inlägg: 5926
- Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
- Ort: Hönö, södra bluehuslän
Har ingen åsikt om magnetlist. De flesta av min knivar ligger i sin originalförpackning. Borde skaffa block ??
En reflektion till tråden bara. Basic kan säkert detta bättre än mig men...
Enl mig så är bryna bra men det är bara underhåll av skärpa och tillslut så är kniven hopplöst slö. Det enda man gör med ett bryne/skärpstål är att rugga upp metalläggen lite. Sen kan man skära tomater igen.. Men den egenskapen är snabbt övergående.
Ta dina knivar till en knivslipare istället. I göteborg finns tex Myrins som tar 20 spänn för en kniv o d går på ett ögonblick. Hur ofta beror väl på hur många knivar man har och hur man använder dom men.. Vad sägs om att ge sig en slipjulklapp varje år? Sen underhåller du med stål mellan varven.
Det var en kompis som är sportfiskare som tipsade mig. Sen gick jag hem och insåg att mina knivar va i ett uselt skick.
E man händig kan man göra det själv med en billig slipmaskin från Clas Ohlson, men jag litar inte på att jag skulle få till eggvinklar o sånt rätt.
Jag har fö inget skärpstål. Jag tar baksidan på en tallrik istället. Många har ingen glasyr på den ytan som ligger an på baksidan.
Billigare keramikbryne e svårt o hitta.
En reflektion till tråden bara. Basic kan säkert detta bättre än mig men...
Enl mig så är bryna bra men det är bara underhåll av skärpa och tillslut så är kniven hopplöst slö. Det enda man gör med ett bryne/skärpstål är att rugga upp metalläggen lite. Sen kan man skära tomater igen.. Men den egenskapen är snabbt övergående.
Ta dina knivar till en knivslipare istället. I göteborg finns tex Myrins som tar 20 spänn för en kniv o d går på ett ögonblick. Hur ofta beror väl på hur många knivar man har och hur man använder dom men.. Vad sägs om att ge sig en slipjulklapp varje år? Sen underhåller du med stål mellan varven.
Det var en kompis som är sportfiskare som tipsade mig. Sen gick jag hem och insåg att mina knivar va i ett uselt skick.
E man händig kan man göra det själv med en billig slipmaskin från Clas Ohlson, men jag litar inte på att jag skulle få till eggvinklar o sånt rätt.
Jag har fö inget skärpstål. Jag tar baksidan på en tallrik istället. Många har ingen glasyr på den ytan som ligger an på baksidan.
Billigare keramikbryne e svårt o hitta.
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
- bootsy
- Medlem+++
- Inlägg: 14384
- Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
- Ort: Slaktmask
+1.broder blues skrev: Enl mig så är bryna bra men det är bara underhåll av skärpa och tillslut så är kniven hopplöst slö. Det enda man gör med ett bryne/skärpstål är att rugga upp metalläggen lite. Sen kan man skära tomater igen.. Men den egenskapen är snabbt övergående.
Ta dina knivar till en knivslipare istället. I göteborg finns tex Myrins som tar 20 spänn för en kniv o d går på ett ögonblick. Hur ofta beror väl på hur många knivar man har och hur man använder dom men.. Vad sägs om att ge sig en slipjulklapp varje år? Sen underhåller du med stål mellan varven.
Brukar lämna in mina Sabatierknivar varje år. Bryner dem i princip varje gång de används, men det kan aldrig ersätta en bra slipning.
Lämnar in fem knivar, kostar typ en hundring.
-
- Medlem++
- Inlägg: 4116
- Blev medlem: tor 28 feb 2008, 15:22
- Ort: Eksjö
- basmartin
- Medlem+++
- Inlägg: 18154
- Blev medlem: tis 08 maj 2007, 23:35
- Ort: Göteborg
Saknade inga fingertoppar, han saknade rörlighet i ring och lillfinger på vänsterhanden. Men han kunde använda de fingrarna när han tog ackord.Gunnar89 skrev:Django Reinhardt var en zigenargitarrist som saknade några fingertoppar på ena handen. Han skapade den nu för tiden mkt populära Djangojazzen.Skunkofant skrev:Vem är Django?
Martinus Olai Gothenburgiensis
https://www.facebook.com/martinolssonbass/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.reverbnation.com/basmartin" onclick="window.open(this.href);return false;
Presentation: http://www.pratabas.se/viewtopic.php?t=1670" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/martinolssonbass/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.reverbnation.com/basmartin" onclick="window.open(this.href);return false;
Presentation: http://www.pratabas.se/viewtopic.php?t=1670" onclick="window.open(this.href);return false;
- Micael
- Medlem+
- Inlägg: 1090
- Blev medlem: lör 19 jan 2008, 15:31
- Ort: Fjugesta
-
- Medlem++
- Inlägg: 4116
- Blev medlem: tor 28 feb 2008, 15:22
- Ort: Eksjö
Så var det ja. Jag visste bara att hans vänsterhand var skadad genom en olycka.basmartin skrev:Saknade inga fingertoppar, han saknade rörlighet i ring och lillfinger på vänsterhanden. Men han kunde använda de fingrarna när han tog ackord.Gunnar89 skrev:Django Reinhardt var en zigenargitarrist som saknade några fingertoppar på ena handen. Han skapade den nu för tiden mkt populära Djangojazzen.Skunkofant skrev:Vem är Django?

Fender Jazz Bass - 1966 / Squier Classic Vibe 60's Jazz Bass - 2012 / Fender Rumble 100
- basmartin
- Medlem+++
- Inlägg: 18154
- Blev medlem: tis 08 maj 2007, 23:35
- Ort: Göteborg
Jepp, husvagnsbrand. Han brände handen och senorna för lill och ringfingrarna krympte så han kunde inte sträcka ut de fingrarna.Gunnar89 skrev:Så var det ja. Jag visste bara att hans vänsterhand var skadad genom en olycka.basmartin skrev:Saknade inga fingertoppar, han saknade rörlighet i ring och lillfinger på vänsterhanden. Men han kunde använda de fingrarna när han tog ackord.Gunnar89 skrev:Django Reinhardt var en zigenargitarrist som saknade några fingertoppar på ena handen. Han skapade den nu för tiden mkt populära Djangojazzen.Skunkofant skrev:Vem är Django?
Martinus Olai Gothenburgiensis
https://www.facebook.com/martinolssonbass/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.reverbnation.com/basmartin" onclick="window.open(this.href);return false;
Presentation: http://www.pratabas.se/viewtopic.php?t=1670" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/martinolssonbass/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.reverbnation.com/basmartin" onclick="window.open(this.href);return false;
Presentation: http://www.pratabas.se/viewtopic.php?t=1670" onclick="window.open(this.href);return false;
- Diesel
- Medlem++
- Inlägg: 6946
- Blev medlem: tor 01 mar 2007, 23:36
- Ort: Umeå
- broder blues
- Medlem++
- Inlägg: 5926
- Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
- Ort: Hönö, södra bluehuslän
Ah en Sabatieristbootsy skrev:+1.broder blues skrev: Enl mig så är bryna bra men det är bara underhåll av skärpa och tillslut så är kniven hopplöst slö. Det enda man gör med ett bryne/skärpstål är att rugga upp metalläggen lite. Sen kan man skära tomater igen.. Men den egenskapen är snabbt övergående.
Ta dina knivar till en knivslipare istället. I göteborg finns tex Myrins som tar 20 spänn för en kniv o d går på ett ögonblick. Hur ofta beror väl på hur många knivar man har och hur man använder dom men.. Vad sägs om att ge sig en slipjulklapp varje år? Sen underhåller du med stål mellan varven.
Brukar lämna in mina Sabatierknivar varje år. Bryner dem i princip varje gång de används, men det kan aldrig ersätta en bra slipning.
Lämnar in fem knivar, kostar typ en hundring.

Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
- Diesel
- Medlem++
- Inlägg: 6946
- Blev medlem: tor 01 mar 2007, 23:36
- Ort: Umeå
- Sunken
- Medlem++
- Inlägg: 3502
- Blev medlem: mån 28 aug 2006, 09:48
- Ort: Stockholm, Solna
- Kontakt:
Inte vara allt för stygga mot oss som gillar våra knivar med trähandtag...broder blues skrev: Ah en Sabatierist

Som tidigare nämnts, ett keramiskt slipstål (hur nu det där dunkar, rent språkmässigt) är ju att föredra. Att lämna in knivarna har jag aldrig företagit mig innan, men det är ju ingen dum idé.
Min ena Sabatier är ganska f-d up, den har fått underliga bucklor i eggen, så om någon känner till någon duktig gubbe i Sthlms-trakten som kan ta sig en titt på den så blir jag tacksam.
