DIN FAVORITPIZZA

Prata om vad du vill (behöver inte beröra bas-världen), här är alla ord välkomna!
Användarvisningsbild
blackparkas
Medlem++++
Inlägg: 54765
Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
Ort: Bollnäs!

Inlägg av blackparkas »

Renskavspizzan på Trapper i Lofsdalen utan tvekan.

Renskav, mesost och lingonsylt.
Fantastiskt gott!!
2nd best måste jag säga var "bresaola" eller vad nu pizzan hette som jag käkade när vi hade lillträffen vid Fridhemsplan vid bass n drumsays.
Bresaola + 2 olika salami som var pålagt tillsammans med ruccola och riven parmesan efter den varit i ugnen. mumma.

Men renskavspizzan är bara FÖR härlig...!

Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
Användarvisningsbild
Diesel
Medlem++
Inlägg: 6946
Blev medlem: tor 01 mar 2007, 23:36
Ort: Umeå

Inlägg av Diesel »

Räknas kebab-rulle som en pizza?

annas en pizza med mozarella, färsk tomat, pesto, skinka och ost
Gear:
Squire vintage modified P-bas, ESP J-4, Albin Hagström 2x15"


http://klassikerutmaningen.se
Användarvisningsbild
Valek
Medlem
Inlägg: 150
Blev medlem: lör 09 sep 2006, 19:27
Ort: stockholm

Inlägg av Valek »

Jag har lyckats gnälla till mig en Custompizza på den lokala pizzerian, nämligen en DUBBELINBAKAD pizza med salami och lök. i kombination med en sexpack öl och en schyst skräckfilm så är den helt underbar, om ni tvivlar så kan ni alltid fråga Axman här på forumet...
Gear : Warwick Corvette $$, MAG 300. MAG 115T, Tortexplektrum och rödvin. Summan av kardemunnan = har du schysta grejer blir du bra per automatik.
Användarvisningsbild
groovyjr
VIP medlem
Inlägg: 4639
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 18:53
Ort: basstown

Inlägg av groovyjr »

anli skrev:Tomat, Mozarella, oregano, basilika,en skvätt olivolja och färskriven parmesanost.
Kör den sedan i webergrillen med hickoryrökspån.
Mycket gott.
Vanlig hämtpizza klarar jag mig utan.
Mums, det låter som en höjdare!

Själv kör jag custom på pizzeria St Luis i Malmö med salami, köttfärs, gorgonzola, färsk bladspenat och färska champinioner, ibland slänger jag även på skinka och färsk vitlök. Tomat och mozarella är standard fyllning vilken ingår. Funkar alltid, bakis som nykter :wink:
If it ain't got groove it ain't got soul...
Gear: bas | od | dist | fuzz | rörhäck
Användarvisningsbild
hosse
Medlem+++
Inlägg: 14601
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 16:53
Ort: Solna

Inlägg av hosse »

namnet varierar alltid och man brukar få mixtra lite, men min standardpizza (som ALLTID är lika jävla god) har ost, banan, ananas, curry och bearnaisesås på sig. alltid.
www.chucknorrisfacts.com
www.myspace.com/sleepingdervish

snus och kaffe, a match made in heaven.

"When in doubt, skriv 'dom'."
Bullen
Medlem++
Inlägg: 5553
Blev medlem: mån 15 okt 2007, 14:26
Ort: Göteborg

Inlägg av Bullen »

Billys panpizza original. Oslagbart.
Dödsthrash från småland
http://www.facebook.com/DethroneSWE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://dethroneswe.bandcamp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Användarvisningsbild
dexter
Medlem+
Inlägg: 575
Blev medlem: tor 11 okt 2007, 09:31

Inlägg av dexter »

På en pizzeria i Västanfors (Fagersta) har dom en 'Calzone med inbakad hamburgertallrik' på menyn. Kostar 95:- - jag har inte vågat prova.
Användarvisningsbild
Svensson
Forumvärd
Inlägg: 13012
Blev medlem: ons 09 aug 2006, 22:25
Ort: Gällivare

Inlägg av Svensson »

dexter skrev:På en pizzeria i Västanfors (Fagersta) har dom en 'Calzone med inbakad hamburgertallrik' på menyn. Kostar 95:- - jag har inte vågat prova.
Fy fan vad besvärligt med porslinstallriken.
It don't mean a thing if it ain't got that swing!

Medlem av PrataBas Gubbklubb 40+
Användarvisningsbild
dexter
Medlem+
Inlägg: 575
Blev medlem: tor 11 okt 2007, 09:31

Inlägg av dexter »

Svensson skrev:
dexter skrev:På en pizzeria i Västanfors (Fagersta) har dom en 'Calzone med inbakad hamburgertallrik' på menyn. Kostar 95:- - jag har inte vågat prova.
Fy fan vad besvärligt med porslinstallriken.
Den hoppar dom över. Hamburgaren och stripsen ligger direkt i.
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Inlägg av Geddan »

I Ludvika kan man få pizza lagad på planka.
Det är inte helt fel!
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
Användarvisningsbild
blackparkas
Medlem++++
Inlägg: 54765
Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
Ort: Bollnäs!

Inlägg av blackparkas »

dexter skrev:
Svensson skrev:
dexter skrev:På en pizzeria i Västanfors (Fagersta) har dom en 'Calzone med inbakad hamburgertallrik' på menyn. Kostar 95:- - jag har inte vågat prova.
Fy fan vad besvärligt med porslinstallriken.
Den hoppar dom över. Hamburgaren och stripsen ligger direkt i.

Nähä? Säkert?

Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Inlägg av Geddan »

blackparkas skrev:
dexter skrev:
Svensson skrev:
dexter skrev:På en pizzeria i Västanfors (Fagersta) har dom en 'Calzone med inbakad hamburgertallrik' på menyn. Kostar 95:- - jag har inte vågat prova.
Fy fan vad besvärligt med porslinstallriken.
Den hoppar dom över. Hamburgaren och stripsen ligger direkt i.

Nähä? Säkert?
Han som stoppar ölkorv i fläskfilén är förvånad! :wink:
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
Användarvisningsbild
dexter
Medlem+
Inlägg: 575
Blev medlem: tor 11 okt 2007, 09:31

Inlägg av dexter »

Jag brukar beställa kokt korv och räksallad i en 150g hamburgare, mycket gott.
jockeseil
Medlem
Inlägg: 124
Blev medlem: mån 14 jan 2008, 21:40
Ort: Stockholm

Inlägg av jockeseil »

La Maffia brukar ju finnas överallt: bacon, lök o stark krydda. Ibland med salami också. God som fan!
Annars brukar ju alla tjockispizzor med bearnaisesås sitta fint.
Men den bästa vanliga hämtpizzan jag vet om, är om man specialbeställer en pizza med salami, färska tomater och stark sås på skogsbo pizzeria (en del av Avesta).

+ pizzasallad!
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

dexter skrev:Jag brukar beställa kokt korv och räksallad i en 150g hamburgare, mycket gott.
På en korva vid Hedens buss-station i gbg kunde man på 80talet få hel o halvspecial med extra korv. Dvs hel special m 3! korvar.
D var där jag lärde mig kombinationen av västkustsallad och rå lök som tillbehör. O korven ska va grillad.

Dom fanns ännu kvar för några år sen. Vet att Mat-Tina gjorde ett reportage om kiosken. Bla visade dom hur dom gör sitt eget mos. Och d märks!!
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

E d hämtpizza så blir d ofta antingen Cacciatore (m tjocka bastanta skivor av vitlökssalami) eller en inbakad med oxfile o snuskigt mycke gorgonzola.

När jag kommer hem från bluesfestivaler blir d ofta en kebabpizza (nyskuret, inget jädra färdigt kebabkött!!) med vitlökssås och ett fint rötjut från östra italien (tex toscana, abbruzzerna eller apulien). Snacka om paltkoma sen.
anli skrev:Tomat, Mozarella, oregano, basilika,en skvätt olivolja och färskriven parmesanost.
Kör den sedan i webergrillen med hickoryrökspån.
Mycket gott.


Om man skulle ta o experimentera lite. Skaffade en hyggligt stor landmanngrill me gjutjärnshäll förra året. Kan ju fungera.
Kanonidé Anli. 8)
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
basmartin
Medlem+++
Inlägg: 18154
Blev medlem: tis 08 maj 2007, 23:35
Ort: Göteborg

Inlägg av basmartin »

broder blues skrev:
dexter skrev:Jag brukar beställa kokt korv och räksallad i en 150g hamburgare, mycket gott.
På en korva vid Hedens buss-station i gbg kunde man på 80talet få hel o halvspecial med extra korv. Dvs hel special m 3! korvar.
D var där jag lärde mig kombinationen av västkustsallad och rå lök som tillbehör. O korven ska va grillad.

Dom fanns ännu kvar för några år sen. Vet att Mat-Tina gjorde ett reportage om kiosken. Bla visade dom hur dom gör sitt eget mos. Och d märks!!
Lasse på Heden?
Martinus Olai Gothenburgiensis

https://www.facebook.com/martinolssonbass/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.reverbnation.com/basmartin" onclick="window.open(this.href);return false;

Presentation: http://www.pratabas.se/viewtopic.php?t=1670" onclick="window.open(this.href);return false;
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

basmartin skrev:
broder blues skrev:
dexter skrev:Jag brukar beställa kokt korv och räksallad i en 150g hamburgare, mycket gott.
På en korva vid Hedens buss-station i gbg kunde man på 80talet få hel o halvspecial med extra korv. Dvs hel special m 3! korvar.
D var där jag lärde mig kombinationen av västkustsallad och rå lök som tillbehör. O korven ska va grillad.

Dom fanns ännu kvar för några år sen. Vet att Mat-Tina gjorde ett reportage om kiosken. Bla visade dom hur dom gör sitt eget mos. Och d märks!!
Lasse på Heden?
Jo.. D låter bekant.. Har knappt vart där sen jag gick på Polhemsgymnasiet på Vasagatan. Dur har nog rätt.
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
Hellish
Medlem+++
Inlägg: 11000
Blev medlem: sön 22 jul 2007, 11:15
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Inlägg av Hellish »

Nu ska vi se.. Favoriten blir nog en oxfilépizza med färska champinjoner, skivade tomater, bearnaisesås och färsk timjan eller mejram.
Användarvisningsbild
blackparkas
Medlem++++
Inlägg: 54765
Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
Ort: Bollnäs!

Inlägg av blackparkas »

Geddy_Lee skrev:
Han som stoppar ölkorv i fläskfilén är förvånad! :wink:

Har du inte testat än din fegis?
:D

Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
Användarvisningsbild
blackparkas
Medlem++++
Inlägg: 54765
Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
Ort: Bollnäs!

Inlägg av blackparkas »

Hellish skrev:Nu ska vi se.. Favoriten blir nog en oxfilépizza med färska champinjoner, skivade tomater, bearnaisesås och färsk timjan eller mejram.
Plussa på färsk vitlök och färsk basilika och mozarella där så har du en vinnare!
(- bea´n för min del på en sådan pizza)

Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
Användarvisningsbild
dexter
Medlem+
Inlägg: 575
Blev medlem: tor 11 okt 2007, 09:31

Inlägg av dexter »

Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.
Användarvisningsbild
Taurus
Medlem++
Inlägg: 2553
Blev medlem: tis 09 okt 2007, 14:55
Ort: Hammarby, X-county

Inlägg av Taurus »

dexter skrev:
Svensson skrev:
dexter skrev:På en pizzeria i Västanfors (Fagersta) har dom en 'Calzone med inbakad hamburgertallrik' på menyn. Kostar 95:- - jag har inte vågat prova.
Fy fan vad besvärligt med porslinstallriken.
Den hoppar dom över. Hamburgaren och stripsen ligger direkt i.
Haha, jösses vad vulgo! Kan i o f s tänka mig att den är schysst som bakiskäk när man bara behöver snabba och feta kalorier - komplettera den med ett smärre innanhav av ful-bea så är man hemma.
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Inlägg av Geddan »

blackparkas skrev:
Geddy_Lee skrev:
Han som stoppar ölkorv i fläskfilén är förvånad! :wink:

Har du inte testat än din fegis?
:D
Neee. Men jag ska! Lita på de!
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
basic
VIP medlem
Inlägg: 1469
Blev medlem: tis 06 nov 2007, 20:29
Ort: Eskilstuna

Inlägg av basic »

dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.

Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!

:(
Skriv svar