DIN FAVORITPIZZA

Prata om vad du vill (behöver inte beröra bas-världen), här är alla ord välkomna!
Användarvisningsbild
blackparkas
Medlem++++
Inlägg: 54765
Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
Ort: Bollnäs!

Inlägg av blackparkas »

dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.
pizzorier?
:D


Jo, håller med. Ofta är det någon riktigt äckligt sås de hittar....
Ibland har man tur och så är den bra.

Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
Användarvisningsbild
GurraG
Medlem++
Inlägg: 5670
Blev medlem: tis 20 mar 2007, 09:50
Ort: Lund

Inlägg av GurraG »

Jag vill inte låta snobbig, men bearnaisesås är ju faktiskt bara gott när den är hemlagad (och då menar jag inte pulversås!!)
When in doubt, LÄS PÅ! -Chriller
Ja, jag har en keps som det står "besserwisser" på.
www.myspace.com/parisdakarmusic
basic
VIP medlem
Inlägg: 1469
Blev medlem: tis 06 nov 2007, 20:29
Ort: Eskilstuna

Inlägg av basic »

GurraG skrev:Jag vill inte låta snobbig, men bearnaisesås är ju faktiskt bara gott när den är hemlagad (och då menar jag inte pulversås!!)

Inte snobbigt..... helt sant!
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

basic skrev:
dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.

Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!

:(
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron 8)
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
Svensson
Forumvärd
Inlägg: 13012
Blev medlem: ons 09 aug 2006, 22:25
Ort: Gällivare

Inlägg av Svensson »

"Tio minoter" Nån som fått ett annat svar från en pizzeria nån gång? :D
It don't mean a thing if it ain't got that swing!

Medlem av PrataBas Gubbklubb 40+
Användarvisningsbild
hosse
Medlem+++
Inlägg: 14601
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 16:53
Ort: Solna

Inlägg av hosse »

Svensson skrev:"Tio minoter" Nån som fått ett annat svar från en pizzeria nån gång? :D
en av mina standardpizzerior har ett gjutet svar varje gång: " 15 minoter, en kvart". varje gång.
www.chucknorrisfacts.com
www.myspace.com/sleepingdervish

snus och kaffe, a match made in heaven.

"When in doubt, skriv 'dom'."
basic
VIP medlem
Inlägg: 1469
Blev medlem: tis 06 nov 2007, 20:29
Ort: Eskilstuna

Inlägg av basic »

broder blues skrev:
basic skrev:
dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.

Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!

:(
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron 8)
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"


Har arbetat som köksmästare/kock i ett antal år och gjort sådär en 30 liter bea åt gången då det varit grillsäsong och man haft fullt kör på uteserveringarna, så jag vet att det går




:wink:
Användarvisningsbild
hosse
Medlem+++
Inlägg: 14601
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 16:53
Ort: Solna

Inlägg av hosse »

det är nog nåt fel på mig för jag tycker pizzeria bea-sås är god.
www.chucknorrisfacts.com
www.myspace.com/sleepingdervish

snus och kaffe, a match made in heaven.

"When in doubt, skriv 'dom'."
Användarvisningsbild
Svensson
Forumvärd
Inlägg: 13012
Blev medlem: ons 09 aug 2006, 22:25
Ort: Gällivare

Inlägg av Svensson »

Inbakad kebabpizza med rätt dressing går inte av för hackor. En favorit bland hemlagade pizzor är den med Falukorv!
It don't mean a thing if it ain't got that swing!

Medlem av PrataBas Gubbklubb 40+
basic
VIP medlem
Inlägg: 1469
Blev medlem: tis 06 nov 2007, 20:29
Ort: Eskilstuna

Inlägg av basic »

hosse skrev:det är nog nåt fel på mig för jag tycker pizzeria bea-sås är god.

Ingen regel utan undantag!


:roll:
dereborn

Inlägg av dereborn »

Alla ovanstående med prosciutto, mozzarella etc är kanongoda. Jag gillar oxå ruccola på.

När man är ute på vischan (där jag bor) får man dock räkna med att dom inte har mozzarella o proscuitto på den lokala pizzerian. DÅ brukar jag köra tonfisk, räkor, lök och svarta oliver!

Konstigt nog en rätt självklar kombo som sällan finns på menyerna.
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

basic skrev:
broder blues skrev:
basic skrev:
dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.

Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!

:(
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron 8)
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"


Har arbetat som köksmästare/kock i ett antal år och gjort sådär en 30 liter bea åt gången då det varit grillsäsong och man haft fullt kör på uteserveringarna, så jag vet att det går

:wink:
Jodå. Tvivlar inte att det är omöjligt. Men i hörnan på Nisses Pizzeria, där bakom chipshyllan? nah!
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

dereborn skrev:Alla ovanstående med prosciutto, mozzarella etc är kanongoda. Jag gillar oxå ruccola på.

När man är ute på vischan (där jag bor) får man dock räkna med att dom inte har mozzarella o proscuitto på den lokala pizzerian. DÅ brukar jag köra tonfisk, räkor, lök och svarta oliver!

Konstigt nog en rätt självklar kombo som sällan finns på menyerna.
Snälla? Kan inte nån döda dom där idioterna som importerar spanska svarta urkärnade oliver som smakar saltvatten, dansk kofeta som ser ut o smakar som suddgummi o dom där jävla mjöliga färdigskalade "räkorna"... Alltså.. jag betalar gärna 5-10 spänn till för pizzan (eller vilken annan lunchbuffe som helst). np.
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
blackparkas
Medlem++++
Inlägg: 54765
Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
Ort: Bollnäs!

Inlägg av blackparkas »

dereborn skrev:Alla ovanstående med prosciutto, mozzarella etc är kanongoda. Jag gillar oxå ruccola på.

När man är ute på vischan (där jag bor) får man dock räkna med att dom inte har mozzarella o proscuitto på den lokala pizzerian. DÅ brukar jag köra tonfisk, räkor, lök och svarta oliver!

Konstigt nog en rätt självklar kombo som sällan finns på menyerna.
Kan du tänka dig att mozzarella finns i Bollnäs på iaf ett ställe?
Riktigt bra.

Finns det inget vettigt alternativ brukar jag beställa Granchia + vitlök.
Räkor, musslor, crabfish. Och färsk vitlök om det finns.


Hosse: Det finn bea på burk som smakar bra, men dte är långt ifrån alla som har den.

Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
Användarvisningsbild
hosse
Medlem+++
Inlägg: 14601
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 16:53
Ort: Solna

Inlägg av hosse »

blackparkas skrev:
dereborn skrev:Alla ovanstående med prosciutto, mozzarella etc är kanongoda. Jag gillar oxå ruccola på.

När man är ute på vischan (där jag bor) får man dock räkna med att dom inte har mozzarella o proscuitto på den lokala pizzerian. DÅ brukar jag köra tonfisk, räkor, lök och svarta oliver!

Konstigt nog en rätt självklar kombo som sällan finns på menyerna.



Hosse: Det finn bea på burk som smakar bra, men dte är långt ifrån alla som har den.
då är jag lyckligt lottad för typ 4-5 pizzahak har, enligt mig, kanongod beasås :D
www.chucknorrisfacts.com
www.myspace.com/sleepingdervish

snus och kaffe, a match made in heaven.

"When in doubt, skriv 'dom'."
Användarvisningsbild
bootsy
Medlem+++
Inlägg: 14384
Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
Ort: Slaktmask

Inlägg av bootsy »

En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.
Användarvisningsbild
Backlund
Medlem++
Inlägg: 4015
Blev medlem: ons 07 mar 2007, 22:33
Ort: Sandviken

Inlägg av Backlund »

Dom godaste pizzorna jag har ätit görs på Mias grill här i Sandviken.
Inbakad capriciosa och bearnaisesås är favoriten.
BonafideYouth
Medlem+
Inlägg: 1790
Blev medlem: fre 01 feb 2008, 02:09
Ort: Mothmaiden
Kontakt:

Inlägg av BonafideYouth »

bootsy skrev:En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.
Måste berömma dig för att du har bra smak!! :D

Annars så är "Magnus Special" på Alanyas pizzeria i Malmö en höjdar pizza!! Inbakad oxfilé pizza med piri piri sås och champinjoner!!! MUMS!! :rzz:
Användarvisningsbild
basmartin
Medlem+++
Inlägg: 18154
Blev medlem: tis 08 maj 2007, 23:35
Ort: Göteborg

Inlägg av basmartin »

basic skrev:
broder blues skrev:
basic skrev:
dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.

Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!

:(
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron 8)
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"


Har arbetat som köksmästare/kock i ett antal år och gjort sådär en 30 liter bea åt gången då det varit grillsäsong och man haft fullt kör på uteserveringarna, så jag vet att det går




:wink:
Mmmmm 30 liter bea, det skulle jag inte tacka nej till. Har aldrig smakat på riktig bea, bara fuskvarianter. Och jag tycker att fuskvarianterna är goda, så jag ser verkligen fram emot att prova riktig bea.
Martinus Olai Gothenburgiensis

https://www.facebook.com/martinolssonbass/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.reverbnation.com/basmartin" onclick="window.open(this.href);return false;

Presentation: http://www.pratabas.se/viewtopic.php?t=1670" onclick="window.open(this.href);return false;
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

basmartin skrev:
basic skrev:
broder blues skrev:
basic skrev:
dexter skrev:Jag tycker allt som oftast att det dom kallar bearnaisesås på pizzorier smakar riktigt illa... vet inte hur dom gör riktigt.

Enkelt. Dom gör den inte själv, utan köper
på 10 liters plasthinkar, och dom smakar helt enkelt inte bra,
precis som du skriver!

:(
jo d skulle väl se ut om dom stod o gjorde bea från scratch varje morron 8)
"Den är klar på femton minuter, en kvart. Tar med eller äta här?"


Har arbetat som köksmästare/kock i ett antal år och gjort sådär en 30 liter bea åt gången då det varit grillsäsong och man haft fullt kör på uteserveringarna, så jag vet att det går




:wink:
Mmmmm 30 liter bea, det skulle jag inte tacka nej till. Har aldrig smakat på riktig bea, bara fuskvarianter. Och jag tycker att fuskvarianterna är goda, så jag ser verkligen fram emot att prova riktig bea.
Ger mig fan på att du äter den kastrullvarm oxå :wink:

Tjena föresten Martino... drar åt bingen nu.. behave.
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
macahan
Medlem+++
Inlägg: 13199
Blev medlem: tis 14 nov 2006, 09:09

Inlägg av macahan »

Kan rekommendera den här boken för minimalisten i er...

http://www.bokus.com/b/9789151843858.html
basic
VIP medlem
Inlägg: 1469
Blev medlem: tis 06 nov 2007, 20:29
Ort: Eskilstuna

Inlägg av basic »

bootsy skrev:En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.

Yes!!! :D min favvo! men tyvärr så är det så få som har sardellerna hemma ju....

:(
Användarvisningsbild
bootsy
Medlem+++
Inlägg: 14384
Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
Ort: Slaktmask

Inlägg av bootsy »

basic skrev:
bootsy skrev:En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.

Yes!!! :D min favvo! men tyvärr så är det så få som har sardellerna hemma ju....

:(
Kanske? Tycker att den finns precis överallt, men så äter jag inte pizza speciellt ofta, så min auktoritet på området kan med fog ifrågasättas...
basic
VIP medlem
Inlägg: 1469
Blev medlem: tis 06 nov 2007, 20:29
Ort: Eskilstuna

Inlägg av basic »

bootsy skrev:
basic skrev:
bootsy skrev:En klassisk Napolitana, med sardeller, lök och oliver kan t o m de flesta halvrisiga pizzerior lyckas med. Gärna kapris också om det finns.

Yes!!! :D min favvo! men tyvärr så är det så få som har sardellerna hemma ju....

:(
Kanske? Tycker att den finns precis överallt, men så äter jag inte pizza speciellt ofta, så min auktoritet på området kan med fog ifrågasättas...
hm.. kanske just det var svaret! att JAG inte äter pizza så ofta....
1ggn/2-3 mån)
å typ hamnar då på "fel" ställen....
:roll:
Användarvisningsbild
albin
Medlem+
Inlägg: 832
Blev medlem: lör 02 sep 2006, 11:55
Ort: Karlstad

Inlägg av albin »

en capri med paprika på pizzeria falköping!

halvinbakad med champinjoner, kebab, kebabsås och så lägger jag till paprika.

oslagbar fyllepizza! :D

edit: som jag faktiskt åt för ca en timme sen...
Ska det gå åt helvete, ska det gå med musik!
Skriv svar