Grillmarinad - Vilken är din favorit?

Prata om vad du vill (behöver inte beröra bas-världen), här är alla ord välkomna!
Skriv svar

Bästa grillmarinaden?

Allround
4
14%
Vitlök
2
7%
Sweet Chili
2
7%
Tandoori
1
4%
Honung/Smoky Honey
4
14%
Karibisk
0
Inga röster
Eget recept
11
39%
Annan smak
4
14%
 
Antal röster: 28

Användarvisningsbild
Surfin'
Medlem++
Inlägg: 3158
Blev medlem: tis 29 jan 2008, 00:42
Ort: Sundsvall

Grillmarinad - Vilken är din favorit?

Inlägg av Surfin' »

Så här i grilltider vore det roligt att få veta vad andra basister marinerar sin köttbit i. Ja vilken är den i din mening bästa köpe marinaden? Rösta och kommentera!

Jag röstade på Sweet chili för den är precis lagom kryddig och den tar inte över köttet som en del marinader gör utan den låter köttets karaktär komma fram fast med en liten kryddigare smak.
Användarvisningsbild
Hellish
Medlem+++
Inlägg: 11000
Blev medlem: sön 22 jul 2007, 11:15
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Inlägg av Hellish »

I år har det blivit mycket Hickory. Rekommenderas starkt!
Mr Praline
Medlem+++
Inlägg: 15471
Blev medlem: lör 23 jun 2007, 17:41
Ort: Stockholm

Inlägg av Mr Praline »

Japansk Teriyakisås.....mmmm.....
Användarvisningsbild
Mike
The Transporter
Inlägg: 10870
Blev medlem: lör 10 nov 2007, 15:34
Ort: Västerås

Inlägg av Mike »

Har alltid och kommer alltid att köra med Caj P:s, den är..........BÄST!!!!!! :lol:
TVR!
Because Porsche are for girls.
Användarvisningsbild
Cuba
VIP medlem
Inlägg: 15436
Blev medlem: tis 08 maj 2007, 11:18
Ort: Göteborg

Inlägg av Cuba »

Caj Ps Orginal uppspajsad med massor av svartpeppar.
Användarvisningsbild
Mike
The Transporter
Inlägg: 10870
Blev medlem: lör 10 nov 2007, 15:34
Ort: Västerås

Inlägg av Mike »

Svartpeppar är ett måste till grillat.
TVR!
Because Porsche are for girls.
Användarvisningsbild
TDHP
Forumvärd
Inlägg: 37768
Blev medlem: ons 13 jun 2007, 16:01
Ort: Norrtälje

Inlägg av TDHP »

Santa Maria Allround, resten gör man med kryddor beroende på kött och tillbehör!
Fender P75, Fender P69, MXR M80, Mesa M9 Carbine, Mesa Diesel 4X10-1X15-2X10.
Resten är bara för att det är kul! :)
TDHP
Användarvisningsbild
anli
VIP medlem
Inlägg: 10861
Blev medlem: tis 25 jul 2006, 12:40
Ort: Uppsala

Inlägg av anli »

Grillar som en galning, och kör med olika mariander beroende på kött. Köptas eller egna recept.
Kör ofta med hickory, en, äpple eller mesquite som rökspån.

I min Weber tillagas fläskkarre, revbensspjäll, entrecote, ryggbiff, oxfile, t-bensbiff, hel kycklingar och kalkoner samt mozarellapizzor. Uj vad sugen jag blev...
TECHNICIÄNS ÖF SPÅCE SHIP EÅRTH THIS IS YÖÜR CÄPTÅIN SPEÄKING YÖÜR ØÅPTÅIN IS DEA̋D
Gäst
Kontot är inaktiverat
Inlägg: 17041
Blev medlem: lör 19 jan 2008, 01:37

Inlägg av Gäst »

Egna recept helt klart...och Hickory är ju ett träslag att bygga P-bas-halsar med, inte bara att elda med :wink:
Användarvisningsbild
Hellish
Medlem+++
Inlägg: 11000
Blev medlem: sön 22 jul 2007, 11:15
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Inlägg av Hellish »

[quote="Randy "SilverBack&"]Egna recept helt klart...och Hickory är ju ett träslag att bygga P-bas-halsar med, inte bara att elda med :wink:[/quote]

Säger du nu ja. Har du smakat nån gång? Snart kastar du p-bas på grillen och låter den smaksätta tjöttet. :D
Användarvisningsbild
Billy
Medlem+
Inlägg: 1109
Blev medlem: fre 01 sep 2006, 22:22
Ort: Stockholm

Inlägg av Billy »

1 MSK Pressad vitlök
1 MSK Sambal Olek
1 MSK Olivolja
1 MSK Vitvinsvinäger
1 MSK Soya
Användarvisningsbild
blackparkas
Medlem++++
Inlägg: 54765
Blev medlem: tor 08 feb 2007, 10:56
Ort: Bollnäs!

Inlägg av blackparkas »

Smokey Honey på en fet biff slår det mesta faktiskt....!!


Annars bara en vanlig Hickorysås som man dränker skiten i... helnice!

Fender P65/Ric 4001 -79/Gibson T-Bird -76/MM SR -80/MM SR5 Stealth/Fender Aerodyne/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick LX4/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Mesa D800+/Sound City 120/
Mesa 412/Mesa 215/Sunn 215
Gäst
Kontot är inaktiverat
Inlägg: 17041
Blev medlem: lör 19 jan 2008, 01:37

Inlägg av Gäst »

Enda tråden på det här forumet där alla är överrens om trädvalet i alla fall :lol:
Användarvisningsbild
BBQV
Forumvärd
Inlägg: 17316
Blev medlem: tis 15 aug 2006, 10:45
Ort: Uppsala

Inlägg av BBQV »

Soja, vitvinsvinäger och olja i lika delar är en bra bas (Fattar ni? BAS! :wink: ) när man blandar marinad. Se'n kan man efter tycke och smak blanda i t.ex. honung eller chilisås och diverse kryddor beroende på vad som ska marineras.
"If you reach perfection your standards are too low."

Presentation
Användarvisningsbild
GandhiMK2
Medlem++
Inlägg: 9048
Blev medlem: mån 31 mar 2008, 10:28

Inlägg av GandhiMK2 »

[quote="Randy "SilverBack&"]Enda tråden på det här forumet där alla är överrens om trädvalet i alla fall :lol:[/quote]
Äh, jag tyckr att det ska vara balsa...som i min bas!! ;-)
? skrev:Jag är ingen blues expert, jag skrev faktiskt att jag inte ens lyssnar på det. Alltså är min information begränsad,men rätt..Aldrig har jag haft HELT fel i en diskussion
Användarvisningsbild
GandhiMK2
Medlem++
Inlägg: 9048
Blev medlem: mån 31 mar 2008, 10:28

Inlägg av GandhiMK2 »

[quote="Randy "SilverBack&"]Egna recept helt klart...och Hickory är ju ett träslag att bygga P-bas-halsar med, inte bara att elda med :wink:[/quote]

Flaunt it if you got it!! Ro HIT med recept....jag har aldrig gett mej in på sånt utan kör med caj p's caramba eller ngt nanat....i sommar har jag iofs kört ganska så mycket med Paul Prudhomme's kryddor och skitit i olja....funkar FETT med bra.
Vad äter ni TILL ert grillade då?
? skrev:Jag är ingen blues expert, jag skrev faktiskt att jag inte ens lyssnar på det. Alltså är min information begränsad,men rätt..Aldrig har jag haft HELT fel i en diskussion
Användarvisningsbild
Sunken
Medlem++
Inlägg: 3502
Blev medlem: mån 28 aug 2006, 09:48
Ort: Stockholm, Solna
Kontakt:

Inlägg av Sunken »

BarbequeVillage skrev:Soja, vitvinsvinäger och olja i lika delar är en bra bas (Fattar ni? BAS! :wink: ) när man blandar marinad. Se'n kan man efter tycke och smak blanda i t.ex. honung eller chilisås och diverse kryddor beroende på vad som ska marineras.
Du talar mitt språk! :tummenupp:
Användarvisningsbild
sebad
Medlem
Inlägg: 452
Blev medlem: tor 26 jun 2008, 17:37
Ort: Jönnet

Inlägg av sebad »

Allround BBQ 8)
seBAStian
K# ∆ Ab
--
Fender J-bass USA - Funkar till det mesta
Användarvisningsbild
BBQV
Forumvärd
Inlägg: 17316
Blev medlem: tis 15 aug 2006, 10:45
Ort: Uppsala

Inlägg av BBQV »

Sunken skrev:
BarbequeVillage skrev:Soja, vitvinsvinäger och olja i lika delar är en bra bas (Fattar ni? BAS! :wink: ) när man blandar marinad. Se'n kan man efter tycke och smak blanda i t.ex. honung eller chilisås och diverse kryddor beroende på vad som ska marineras.
Du talar mitt språk! :tummenupp:
BBQ är mitt namn... :lol:
"If you reach perfection your standards are too low."

Presentation
Användarvisningsbild
broder blues
Medlem++
Inlägg: 5926
Blev medlem: tor 20 dec 2007, 21:32
Ort: Hönö, södra bluehuslän

Inlägg av broder blues »

Kom igen Basic.. vi behöver lite input.
Fender friend & resident bluespolis
Danelectro U2, Fender J-76, Telebas (byggtråd), DeArmond Starfire -98, Stagg EUB RDL, Eden CXC210.
Medlem, PBGK40++, skäggsektionen.
Användarvisningsbild
fieldflower
Hedersmedlem
Inlägg: 26834
Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
Ort: Stockholm

Inlägg av fieldflower »

[quote="Randy "SilverBack&"]Enda tråden på det här forumet där alla är överrens om trädvalet i alla fall :lol:[/quote]
Möbelstek...??
Medlem i PB50+
Masayo
Medlem++
Inlägg: 4116
Blev medlem: tor 28 feb 2008, 15:22
Ort: Eksjö

Inlägg av Masayo »

Vitlök vitlök vitlök!
Fender Jazz Bass - 1966 / Squier Classic Vibe 60's Jazz Bass - 2012 / Fender Rumble 100
Användarvisningsbild
Geddan
VIP medlem
Inlägg: 19741
Blev medlem: ons 26 jul 2006, 11:34
Ort: Örebro

Inlägg av Geddan »

Romrussin! =P
"Geddan - en av världens sämsta basister"
- Jan Hellman
basic
VIP medlem
Inlägg: 1469
Blev medlem: tis 06 nov 2007, 20:29
Ort: Eskilstuna

Inlägg av basic »

broder blues skrev:Kom igen Basic.. vi behöver lite input.

Oki! :)

Som vanligt är det många vakna åsikter å tycken här på forumet!
kul!

...så om jag fick skjuta till med något jag gillar så,
-tillsätt en rejäl skvätt Whiskey (rökig)i eran favoritmarinad!

eller ännu bättre; koka ner till en tjock Glace, och pensla på
slutet av grillningen.
tunna ribbs rekommenderas!

Gott å manligt! :D
Skriv svar